Wizz Air lansează ruta Iași – Istanbul

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pe plan global, anunță astăzi deschiderea unei noi rute din Iași către Istanbul.

Cursele sunt programate începând cu data de 4 aprilie 2023, cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână, în zilele de marți, joi și sâmbătă.

„Dezvoltarea Aeroportului Internațional înseamnă dezvoltarea județului Iași și a unei întregi regiuni, și vreau să vă spun că în tot acest timp am reușit să dezvoltăm relații eficiente și de încredere cu partenerii și reprezentanții companiilor aeriene, astfel încât la acest moment avem din ce în ce mai multe curse directe din Iași către Dublin, Bruxelles, Madrid, Paris, Milano, dar și către destinații noi, precum Dortmund, Memmingen (Germania), Basel-Mulhouse (Elveția) și Copenhaga (Danemarca). Partenerii noștri de la Wizz Air au anunțat astăzi deschiderea către noi porți. Vom avea cursă directă către ISTANBUL din primăvara acestui an. Mulți dintre ieșeni ne-au scris, am primit multe solicitări pentru a introduce acest zbor și iată că am reușit. Turcia va fi la doar un zbor distanță de Iași”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

„Lansarea rutei Iași-Istanbul este o veste extraordinară. Practic, prin această rută mult așteptată suntem cu adevărat conectaţi cu întreaga lume – oricine va dori să călătorească din Iași prin aeroportul-hub din Istanbul, va avea posibilitatea să ajungă în destinații din America de Nord, Asia ori Australia. În plus, Istanbul este orașul ce se întinde pe două continente, acest lucru asigurându-i o poziționare strategică atât din punct de vedere comercial, cât și din punct de vedere turistic, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării întregii regiunii. Mulțumesc partenerului nostru Wizz Air pentru deschidere și încredere, avem convingerea că această nouă rută va fi o investiție viabilă pentru noi toți. Totodată, este un semn clar că prin noul proiect de extindere a infrastructurii, la care lucrăm în prezent, oferim companiilor aeriene mai multă stabilitate și oportunitatea de a se dezvolta pe termen lung”, a spus Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iași.

Biletele pot fi cumpărate acum online, pe wizzair.com și prin intermediul aplicației pentru mobil, la tarife ce încep de la 119 RON.

„Suntem extrem de încântați să anunțăm o nouă rută ce face posibile conexiuni cu Turcia. Cu peisaje minunate, o istorie fascinantă și o arhitectură incredibilă, țara oferă câte o atracție pentru orice călător. Această rută reflectă angajamentul nostru de a oferi clienților ce călătoresc prin Aeroportul Iași o conectivitate îmbunătățită, tarife accesibile și mai multe opțiuni de zbor, mai ales pe măsură ce ne extindem continuu rețeaua. Așteptăm cu nerăbdare să primim pasagerii la bordul aeronavelor noastre noi, eficiente și sustenabile”, a afirmat Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager în cadrul Wizz Air.