Utilajele drumarilor, pregătite pentru intervenții

Consiliul Județean Iași, prin Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor, a semnat contractul subsecvent de servicii, pentru deszăpezirea pe drumurile județene, valabil până pe 15 martie 2021, în baza acordului cadru încheiat pentru 2020-2022.

Pe drumurile administrate de C.J. Iași se va acţiona cu 18 camioane cu lamă și răspânditor, trei autogredere, trei autoutilaje speciale cu turbofreză, opt încărcatoare frontale. Dacă va fi necesar, numărul de utilaje va putea fi suplimentat cu patru camioane cu lamă și răspânditor, șapte autogredere, trei autoutilaje speciale cu turbofreză, trei autoutilaje dotate cu perie mecanică și o automacara. Pentru  intervenții,  drumarii vor avea la dispoziție 6.428 tone de nisip și 1464 tone de sare. Toate utilajele vor fi dotate cu sisteme de localizare GPS, iar participanții la trafic vor putea urmări on-line, pe site-ul Consiliului Judeţean, starea drumurilor şi stadiul intervenţiilor.

Pentru ca drumarii să poată acționa prompt în teritoriu, și anul acesta vor fi organizate trei baze principale în localitățile Iaşi, Târgu Frumos şi Paşcani, două baze secundare la Grajduri şi Cotnari şi trei puncte de sprijin la Vlădeni, Ţibăneşti şi Răducăneni.