Transport public metropolitan de calitate pentru ieșeni

S-a constituit Asociația Metropolitană de Transport Public Iași (AMTPI), instrumentul prin care Consiliul Județean Iași, împreună cu Primăria Municipiului Iași și 15 comune din zona metropolitană vor putea colabora pentru a identifica un plan de transport metropolitan coerent, care să asigure un sistem de mobilitate inteligentă pentru zona periurbană.

„Este o primă etapă dintr-un program pe care l-am propus înainte de preluarea mandatului și mă bucur să văd că începe să se concretizeze. În tot acest demers stă și unul dintre obiectivele noastre de a eficientiza transportul public concomitent cu implementarea măsurilor de protecție a mediului prin introducerea trenului metropolitan ca mijloc de transport alternativ.”, a declarat Președintele Costel Alexe.

În cadrul Adunării Generale a AMTPI a fost aprobat actul constitutiv, statutul și au fost votați membrii Consiliului Director, al cărui președinte va fi Costel Alexe, alături de Prim-Vicepreședintele Mihai CHIRICA și membrii Benoni MORUZI, Primarul Comunei Aroneanu, Ion TĂNASĂ, Primarul Comunei Popricani și Dan NIȚĂ, Primarul Comunei Miroslava.

Urmează ca asociația să fie înscrisă în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor pentru a se putea implementa soluțiile pentru modernizarea transportului public.