START NORD-EST 2020: DESTINATIA COMPETITIVITATE FORUMUL REGIONAL DE INVESTITII NORD-EST ROMANIA, EDITIA A IX-A

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est organizeaza Forumul Regional "Start Nord-Est 2020: Destinatia Competitivitate", editia a IX-a, in perioada 14-15 noiembrie 2013. Parteneri evenimentul sunt Consiliul Judetean IasiPrimaria Municipiului Iasi si colaboratori din mediul privat.

Editia din acest an va aborda urmatoarele teme principale:

1. Dezvoltarea urbana integrata – cerinta europeana, necesitate romaneasca;
2. Cercetare si inovare – de la abordarile teoretice la solutiile pragmatice;
3. Stimularea performantelor mediului de afaceri regional - provocare pentru viitor; 
4. Solutii pentru Redresarea Economica a Regiunii Nord-Est.

Evenimentul se va desfasura pe parcursul a 2 zile consecutive si va cuprinde dezbateri pe subiecte de interes major precum stabilirea prioritatilor nationale si regionale de dezvoltare pentru perioada de programare 2014-2020, importanta integrarii cercetarii si inovarii in centrul activitatilor economice, dar si identificarea avantajelor competitive regionale ce pot fi prezentate potentialilor investitori, precum si solutii pragmatice de redresare economica. 

Sunt asteptati sa participe Ambasadori, Ministri, parteneri internationali, reprezentanti ai administratiei publice locale, ai mediului academic si mediului de afaceri, analisti si reprezentanti media, interesati de puncte de vedere pertinente, dezbateri de calitate, schimb de bune practici si modele de suces, dar mai ales de solutii pentru rezolvarea unor probleme de actualitate.