S-a semnat contractul pentru studiul de prefezabilitate pentru construirea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iași

Președintele Consiliului Județean a semnat contractual cu firma de proiectare pentru elaborarea studiului de prefezabilitate pentru construirea și dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iași.

„Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară Iași este proiectul de infrastructură medicală care a avansat cel mai repede. Am făcut un pas important în implementarea proiectului.

Acest proiect este foarte important pentru comunitatea medicală ieșeană și mai ales pentru pacienți. Cu cât mai repede vom acționa pentru realizarea documentațiilor tehnice, respectând termenii de livrare, cu atât mai repede vom reuși să oferim ieșenilor și tuturor moldovenilor acest institut care va putea asigura tratamentul pacienților cu boli cardiace.

Suntem dedicați acestui proiect major și îmi doresc aceeași implicare de la toți partenerii cu care vom lucra pe parcursul implementării.

Vreau să mulțumesc și Guvernului României pentru faptul că a prins în PNRR construcția acestui spital și sunt convins că într-un timp foarte scurt vom recupera toți acești ani pierduți, iar la final vom avea, așa cum este firesc, una dintre cele mai moderne unități medicale din țară pe specializarea boli cardiovasculare.”, a declarant Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.