Sărbătorirea a 22 ani de la lansarea Ziarului de Iaşi

Cristian ADOMNIŢEI: “În ciuda schimbărilor pe plan politic care au avut loc în cei 22 de post-comunism, Ziarul de Iaşi a rămas un factor de echilibru în presa de calitate din Iaşi.”

În data de 5 iunie, Preşedintele Consiliului Judeţean  Iaşi, dl. Cristian ADOMNIŢEI,  a participat la evenimentul de sărbătorire a 22 ani de la lansarea Ziarului de Iaşi.

“A fost o onoare şi o bucurie pentru mine să particip la acest moment atât de important pentru comunitatea noastră.  Timp de 45 de ani, românii au cunoscut cenzura dusă la paroxism, iar informaţia se rezuma la discursul profund ideologizat al regimului comunist. Totul trecea prin filtrul cenzurii de partid, iar minciuna făcea casă bună cu dezinformarea şi diversiunea prin mijloacele mass-media. 
În România anilor 1945-1989, Scânteia şi celelalte oficioase de partid au reprezentant instrumente pe care Partidul Comunist le-au folosit ostentativ pentru a eluda adevărul şi pentru a îndocrina minţile oamenilor. 
Aşadar, este de înţeles aviditatea de informaţie veridică şi nealterată de imperativele politice a românilor după caderea regimului comunist şi explozia de ziare imediat după 1989. 

În acest context a luat naştere Ziarul de Iaşi. Atunci când ieşenii aveau cel mai mult nevoie de ştiri proaspete şi de amendarea derapajelor celor de la Putere şi nu numai, atunci când ieşenii aveau nevoie de trusturi de presă neaservite vreunui partid sau om politic, Ziarul de Iaşi a apărut pe piaţă şi a câştigat încrederea ieşenilor. 
Faptul că au trecut 22 de ani şi Ziarul de Iaşi, indiferent de ce nume a purtat, a persistat şi a trecut de proba timpului, arată că este o publicaţie cu baze solide, independentă de turnurile politice.

În ciuda schimbărilor pe plan politc care au avut loc în cei 22 de post-comunism, Ziarul de Iaşi a rămas un factor de echilibru în presa de quality din Iaşi.

La mulţi ani Ziarul de Iaşi!”, a declarat pe scenă Cristian ADOMNIŢEI, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.