Proiectul pentru UPU Sfânta Maria—a fost admis la precontractare

Proiectul Consiliului Județean ”Extindere și dotare Unitate Funcțională Regională de Urgențe în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Maria" a intrat în precontractare. La începutul acestei săptămâni, reprezentanții Agenției de Dezvoltare Nord Est au efectuat vizita în teren iar în urma evaluării tehnice și financiare, proiectul a fost admis în etapa de precontractare.

Investiția propusă de CJ prevede extinderea construcției în care își desfășoară activitatea Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul de Copii “Sf. Maria” și crearea unei infrastructuri care să corespundă necesităților actuale ale unei astfel de secții- tratarea imediată a pacienților, dar și instalarea și utilizarea de aparatură performantă.

Cererea de finanțare pentru construcția noii unități medicale a fost depusă de CJ Iași în cadrul  Programului  Operațional Regional,  Axa prioritară 8- Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale.

Valoarea totală a proiectului este de 12 178 373 de lei, Consiliului Județean participând  cu 5 480 348 de lei, iar lucrările vor trebui realizate în termen de de 31 de luni.

       Acum, UPU ”Sf. Maria” funcționează într-un spațiu de numai 98 de metri pătrați, insuficient pentru desfășurarea actului medical în condiții moderne.

 Noua clădire va avea o suprafață de 2281 de metri pătrați.

Aici, vor exista spații pentru primirea și trierea pacienților, cameră de resuscitare, spațiu pentru decontaminare, grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități, spații tehnice și sală de așteptare. Pe acoperiș va fi amenajat un helipunct pentru urgențele majore.

            După finalizarea investiției, în Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul de Copii își vor desfășura activitatea 176 de cadre medicale. Anual, în UPU Sf. Maria sunt tratați aproximativ 40.000 de pacienți din toate județele Moldovei.