Plenul Consiliului Judeţean a votat patru proiecte de hotărâre pentru dezvoltarea Aeroportului Internaţional Iaşi

Plenul Consiliului Judeţean a votat patru proiecte de hotărâre pentru dezvoltarea Aeroportului Internaţional Iaşi.

S-a aprobat:

- Realizarea proiectului de investiţii cu titlul: Dezvoltarea Aeroportului Internaţional Iaşi - Extinderea terminalelor de pasageri si a facilitatilor de parcare la Aeroportul Internaţional Iaşi — Extras din SF - Modulul 1, valorea totală a proiectului, din care valoarea totală eligibilă, valoarea totală neeligibilă, contribuţia proprie a regiei, precum şi defalcarea pe surse de finanţare a valorii proiectului.

- Modularea realizării SF-ului şi schimbarea denumirii obiectivului de investiţii „Dezvoltarea Aeroportului Internaţional Iaşi”.

- Studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii “Dezvoltarea Aeroportului Internaţional Iaşi – extinderea terminalelor de pasageri şi a facilităţilor de parcare la Aeroportul Internaţional Iaşi”.

- Studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Dezvoltarea Aeroportului Internaţional Iaşi – extinderea terminalelor de pasageri şi a facilităţilor de parcare – extras din SF – modulul 1”.

"Timpul nu stă în loc și e nevoie de toată mobilizarea noastră pentru a menține ritmul accelerat în implementarea proiectului de extindere și modernizare a aeroportului, astfel încât să avem un nou terminal până la finalul anului 2023", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe.

Odată cu aprobarea CJ, investiția de 91 de milioane de euro urmează să ajungă pe masa Comisiei Europene, pentru finanțare.