Ordin de începere a lucrărilor la Iași Industrial Park

Consiliul Județean a predat astăzi amplasamentul pentru Iași Industrial Park. Președintele CJ, Costel Alexe, a dat ordinul de începere a lucrărilor, care urmează să fie gata în termen de 24 de luni.

„Ne propunem ca prin Iași Industrial Park să atragem investiții de aproximativ 100 de milioane de euro și astfel să creștem și PIB-ul județului nostru și să dezvoltăm cât mai mult mediul de afaceri ieșean. Aș vrea să le mulțumesc tuturor consilierilor județeni,  indiferent de culoarea politică, pentru că împreună ne-am asumat că vom dezvolta județul Iași”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

“Astăzi este o zi istorică pentru comuna Lețcani. Se dă startul construirii parcului industrial pe care l-am așteptat de foarte mulți ani. Este un lucru extrem de util pentru comunitatea noastră pentru că acest parc va genera la rândul său investiții care ne vor aduce locuri de muncă și fonduri  pentru comuna Lețcani, dar și pentru județul Iași. Facem un apel pe această cale tuturor investitorilor să vină și să construiască în acest parc industrial pentru că vor avea facilități și vor putea crește economic”, a spus primarul comunei Lețcani, Stelian Turcu.

 Firma care a câștigat licitația de construire pentru Iași Industrial Park va împrejmui terenul și va construi  un drum, va realiza rețele de utilități și o clădire administrativă modernă.

“Ne străduim, ca și la celelalte lucrări pe care le-am avut și au fost de un anumit nivel, să reușim să facem și această lucrare la același nivel de calitate”, a afirmat Titel Sinescu, directorul general al SC Iasicon SA.

Valoarea contractului pentru construirea Iași Industrial Park este de 15.024.644,13 lei fără TVA. Terenul de 18,6 hectare a fost pus la dispoziție de Primăria Lețcani.