O zi de voluntariat la Şcoala din Liteni

În data de 3 august, dl. Cristian ADOMNIŢEI, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a participat la  o zi de voluntariat pentru renovarea Şcolii din Liteni împreună cu dl. John Hutson, managerul companiei Delphi (cel mai mare angajator ieşean), colegi de la Consiliul Judeţean Iaşi şi angajaţi de la compania americană. 

Scopul principal al proiectului este instalarea a două centrale termice pe lemne si a instalaţiei aferente, iar resursele financiare pentru acest lucru sunt puse la dispoziţie prin generozitatea celor de la Deplhi, Fundaţia Habitat for Humanity şi Fundaţia Bethany.
Şcoala găzduieşte circa 450 de elevi (clasele I-VIII) şi copii de grădiniţă si este utilizată la maximum (sunt sali de clasa formate in holuri)

“Corpul şcolii pe care îl renovăm este construit în 1950 şi necesită reparaţii de urgenţă pentru ca în toamnă, cînd începe anul şcolar, copiii să aibă săli de clasă unde să poată învăţa în condiţii bune. A fost o experienţă foarte plăcută să pot da o mână de ajutor pentru un proiect de care are nevoie o întreagă comunitate”, a declarat Cristian ADOMNIŢEI, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.