O nouă poartă către lume s-a deschis în capitala Moldovei

Compania Lufthansa, cel mai mare transportator aerian din Europa, a inaugurat ruta Iaşi-Frankfurt, cu patru curse pe săptămână. Aeroportul Internațional Iași este singurul din regiune care oferă zboruri către această destinație.

„Mulţumesc companiei Lufthansa că a ales Aeroportul Internaţional Iaşi ca partener pentru operarea acestor curse aeriene către o destinaţie dorită și așteptată de cei care călătoresc cu avionul în scop personal, turistic și de afaceri. Iaşul este conectat, în acest fel, cu principalul hub al companiei Lufthansa și, de aici, cu cele mai importante destinaţii europene sau transcontinentale.

Mulţumesc şi echipei Aeroportului că, într-o perioadă dificilă generată de pandemie, a făcut posibilă venirea la Iaşi a unuia dintre cei mai mari operatori aerieni. Sunt încredinţat că prin noua legătură aeriană stabilită astăzi vom atrage tot mai mulţi pasageri din întreaga regiune către Aeroportul Internaţional Iaşi.

Rolul care ne revine este de a moderniza infrastructura aeroportuară astfel încât, până la finalul anului 2023, să avem un nou terminal pentru zboruri internaţionale, care să poată procesa 3 milioane de pasageri anual. Ne dorim ca numărul curselor aeriene de la Iași să crească, pentru că dezvoltarea Aeroportului înseamnă dezvoltarea întregii noastre comunităţi”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

 

Tags: