Maternitatea "Cuza Vodă" are cea mai modernă ambulanță de transport neonatal din țară

La inaugurarea oficială a noii ambulanțe au fost prezenți președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, managerul Maternității “Cuza Vodă”, Robert Dâncă, prof. dr Maria Stamatin, șefa Secției de Neonatologie II, și părintele Dan Damaschin, preot misionar la Maternitatea “Cuza Vodă”.

Ambulanța a costat peste 300 de mii de euro, bani din bugetul Consiliului Județean, și este dotată cu un incubator care va asigura transportul în condiții optime pentru bebelușii născuți prematur din întreaga regiune a Moldovei.

Prof. dr. Maria Stamatin a declarat că această ambulanță este echivalentul unui salon de terapie intensivă pe roti și va contribui la scăderea mortalității neonatale.

Anual, în centrul de terapie intensivă de la Maternitatea “Cuza Vodă” sunt îngrijiți aproximativ 800 de copii născuți prematur.

"Le mulţumesc specialiştilor spitalului care, de ani de zile, cu pricepere şi dăruire, au transformat cazuri imposibile în poveşti de succes. Îi asigur că avem un obiectiv comun, binele pacienţilor, iar asta înseamnă că vom continua să investim în modernizarea acestui spital, la fel ca şi în celelalte unităţi medicale din subordinea Consiliului Judeţean", a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.