"Iași Industrial Park" devine realitate

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a semnat astăzi contractul de achiziție publică pentru execuția lucrărilor la “Iași Industrial Park”. Firma câștigătoare a licitației este SC Iasicon SA Iași. Valoarea contractului este de 15.024.644,13 lei fără TVA.  

“Realizarea de parcuri industriale este un obiectiv primordial pentru Consiliul Județean. Pe lângă “Iași Industrial Park”, facem deja pași concreți pentru astfel de proiecte la Holboca și Pașcani. Prin parcurile industriale putem atrage investitorii de care județul Iași are nevoie ca să se dezvolte, pentru că infrastructura pe care o punem la dispoziție pentru afaceri va genera în final locuri de muncă, dar și venituri la bugetele comunităților locale. Astfel, putem crește calitatea vieții ieșenilor și putem să le oferim cât mai multe oportunități de a se realiza profesional”, a afirmat președintele CJ, Costel Alexe.

Potrivit contractului, termenul de realizare a lucrărilor este de 24 de luni.

“Iași Industrial Park este un proiect inovator care va crea foarte multe locuri de muncă. Sperăm să finalizăm lucrările în 18 luni sau chiar mai puțin, dacă vremea o va permite. Clădirea administrativă va fi una modernă, adaptată cerințelor actuale referitoare la economia de energie”, a declarat directorul tehnic al Iasicon, Gheorghe Baean.

           Parcul industrial va fi amenajat pe un teren cu o suprafață de 18,6 hectare, la intrarea în Lețcani. Lucrările presupun construirea  unei clădiri administrative, a unui drum și a împrejmuirii, amenajarea terenului și realizarea rețelelor de utilități.