A fost semnat contractul de finanțare pentru ,,Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași, în perioada 2014-2020”

A fost semnat contractul de finanțare între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Apavital pentru ,,Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași, în perioada 2014-2020”, ce se va derula în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare.

Contractul a fost semnat și de Președintele CJ Costel Alexe, în calitate de reprezentant al Asociației Serviciilor de Apă și Canal Iași.

  Investiția totală este de 509,2 milioane de euro, din care 85% reprezintă fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

  ”Mă bucur să vă anunț că astăzi am semnat contractul de finanțare între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Apavital pentru ,,Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași, în perioada 2014-2020. După cum am discutat cu reprezentanții Apavital, marea majoritate a documentației este pregătită pentru ca implementarea proiectului să poată demara cât mai repede. Este o investiție deosebit de importantă pentru județul nostru care va asigura accesul la utilități publice a unui număr mare de ieșeni”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

  În urma implementării acestui proiect, peste 80.000 de locuitori vor beneficia de servicii de colectare și epurare a apelor uzate.

 Lucrările de investiții vor presupune realizarea a:

- 536 km de rețea nouă de canalizare

- 13 km de rețea de canalizare reabilitată

- 4 stații noi de epurare a apelor uzate

- 1 stație de epurare a apelor uzate reabilitată

- 362 stații noi de pompare a apei uzate

- 230 km de conducte de refulare a apei uzate realizate.