Festivitate încărcată de emoţie la deschiderea anului de învăţământ de la Şcoala Gimnazială Specială Paşcani

Iaşul are în total 1.400 de elevi speciali pentru care procesul educaţional se îmbină cu cel terapeutic. La aceştia se adaugă alţi aproape o mie de copii cu cerinţe speciale integraţi în învăţământul de masă, dar şi copii şcolarizaţi acasă pentru că sunt nedeplasabili.

"Mi-am dorit să fiu astăzi alături de elevii și dascălii din unitățile de învățământ special.

Toți copiii sunt copiii noștri, ai comunității ieșene, și avem datoria să ne asigurăm că sunt integrați, că le oferim acces la educație și aceleași oportunități pe care le are oricare alt copil.

Totodată, trebuie să ne gândim și la copiii cu părinți plecați în străinătate. La nivelul județului Iași, avem 8957 de elevi și preșcolari, dintre care 3808 în mediul urban și 5149 în rural, cu unul sau ambii părinți emigranți. Sunt copii aflați în situații de risc, lipsiți de afecțiunea și sprijinul direct al părinților, pe care școala trebuie să îi apropie și să le înțeleagă nevoile, astfel încât să nu fie privați de accesul la educație și de șansa de a reuși prin forțele proprii.

Dragi elevi, profesori, părinți, vă sunt alături! Vă doresc un an școlar în care să deveniți ceea ce visați", a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.