Domnul Cristian ADOMNIŢEI, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a participat la deschiderea anului universitar la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”

Astăzi, 30 septembrie, Cristian ADOMNIŢEI, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a participat la deschiderea anului universitar la Universitatea „Aleandru Ioan Cuza”. 

“Atunci când a fost creată, acum 153 de ani, Universitatea „Cuza” a fost prima „investiţie” a naţiunii române. Această vârstă venerabilă este o garanţie a profesionalismului şi a autenticităţii. Istoria oraşului nostru, de la Mica Unire şi până la revoluţia din `89, a fost fracturată cu fiecare generaţie. Atunci când ai 150 de ani de istorie tumultoasă, cu frânturi şi momente de cumpănă, cu schimbarea statutului de capitală, cu rezistenţa din primul război mondial, cu convulsiile sociale din perioada interbelică, cu obnubilarea din perioada comunistă, prezenţa în societatea noastră a unei instituţii atât de prestigoase, care a trecut cu demnitate proba timpului, este un lucru de care, noi toţi, trebuie să ne folosim. Este, dacă vreţi, unul din factorii cei mai însemnaţi de care are nevoie societatea noastră pentru a-şi reveni după atâtea traume istorice şi aşezământul care păstrează ce are mai nobil, mai autentic şi mai de valoare comunitatea noastră.  Probabil că nicio altă instituţie din Iaşi, mai mult decât UAIC, nu duce în spate o povară mai grea decât aceea a tradiţiei şi a trecutului. Nu există nicio epocă a culturii în sens larg, a ştiinţei, a inventivităţii şi a inovării care să nu fi fost sculptată, dăltuită sau determinată de UAIC”, a declarant Cristian ADOMNIŢEI, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Domnul Preşedinte al Consiliului Judeţean a adresat şi un mesaj studenţilor.
“Voi sunteţi busola acestui oraş şi ceea ce îi dă viaţă şi pulsaţie. Cu gândul la imensa plus valoare pe care o puteţi aduce comunităţii noastre, am iniţiat câteva mari proiecte care să vă ofere perspective încurajatoare aici, la Iaşi, şi care să vă ofere oportunităţi pentru vă putea construi un viitor în oraşul nostru. Modernizarea Aeroportului este un pas uriaş în această direcţie. Deja oraşul vibrează altfel, mai intens, odată cu demararea lucrărilor. Deja Iaşul se schimbă în bine. Devine mai competitiv, mai dinamic şi mai atractiv. Acestea sunt, pe de o parte, veşti bune pentru dumneavoastră pentru că aveţi mai multe oportunităţi aici, dar, pe de altă parte, vă obligă să fiţi mai buni şi mai pregătiţi pentru a putea profita de şansele care vi se vor ivi.  Vă doresc ca în aceşti ani pe care îi veţi petrece pe băncile facultăţii să învăţaţi să aveţi încredere în voi înşivă, în potenţialul vostru, să învăţaţi, să iubiţi, să vă distraţi, să aveţi parte de amintiri de neuitat, să perseveraţi în cunoaştere şi dragoste de carte”, a declarant Cristian ADOMNIŢEI.