Dommul Cristian ADOMNIȚEI, Președintele Consiliului Județean, și Victorel LUPU, vicepreședintele Consiliului Județean, au participat la evenimentul “Cotnari – Primul vin al anului”

În data de 6 octombrie a avut loc evenimentul „Primul vin al anului 2013” de către SC Cotnari SA.Cotnari este una dintre cele mai importante embleme care aduce faimă județului nostru la nivel național și internațional.

Evenimentul a avut loc pe dealul Cătălina din localitate, lânga fosta cetate dacică din apropiere, din partea Consiliului Județean Iași participând dl. Cristian ADOMNIȚEI, Președintele Consiliului Județean Iași, și dl. Victorel LUPU, vicepreședintele Consiliului Județean Iași.

“Mi-am exprimat public intenția de a valorifica turistic cetatea geto-dacică ce dăinuie de peste 2.500 de ani pe Dealul Cătălina. Din păcate, acum totul este devastat. Cândva, acest sit era acoperit. Astăzi au rămas ruinele acoperisului, iar acest obiectiv, care poate prezenta interes pentru arheologii și turiștii din întreaga lume, este în paragină...
Dacă în urma descentralizării administrativ-teritoriale acest monument istoric va trece în administrarea Consiliului Județean, voi face tot ce ține de mine pentru identifica surse de finanțare astfel încât să repunem în circuitul turistic această cetate, mai ales că poate fi vizitată fără nicio problemă, drumul fiind asfaltat pînă pe platoul de deal unde este amplasată”, a declarat Cristian ADOMNIȚEI, Președintele Consiliului Județean Iași.