Delegație guvernamentală pe șantierul de la Aeroportul Internațional Iași

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, alături de mai mulți membri ai Guvernului României și ai Parlamentului, a vizitat lucrările de extindere a Aeroportului Internațional Iași, însoțit de președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, Sorin Afloarei, vicepreședinte al CJ, și administratorul public al județului, Andrei Cazacu. Reprezentanții constructorului au prezentat stadiul de execuție a terminalul T4, care a depășit deja 15 la sută.

"La nivelul Guvernului, am asigurat finanțarea complementară celei europene, obținută în luna mai 2022, pentru ca acest proiect în valoare totală de 80 de milioane de euro să fie finalizat până la sfârșitul acestui an. Conectarea directă și mai facilă a municipiului Iași cu restul țării și cu Europa va atrage investiții pentru întreaga regiune, va contribui la crearea mai multor locuri de muncă și va oferi oportunități suplimentare de mobilitate pentru cetățeni. Împreună cu administrația locală, am integrat acest proiect în planul nostru mai amplu de dezvoltare a infrastructurii din regiune. De la drumurile de acces către aeroport, la conexiunea cu viitoarea bretea a Autostrăzii A8 și la realizarea Autostrăzilor A7 și A8, toate aceste investiții se regăsesc între prioritățile Guvernului pentru a oferi municipiului Iași și Moldovei infrastructura de transport de care au nevoie pentru a valorifica oportunitățile de dezvoltare", a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

"Aeroportul Iași este astăzi autostrada noastră aeriană, iar investiția de 80 de milioane de euro pe care o facem pentru extinderea și modernizarea sa va susține dezvoltarea județului pe mai multe niveluri: economic, social, turistic, medical. Modernizarea aeroportului este în totalitate un proiect al administrației liberale, un proiect pe care l-am susținut imediat de la preluarea conducerii Consiliului Județean Iași, iar, printr-un efort coordonat al echipelor de la CJ și Aeroport, progresele se văd de la o lună la alta. Vom demonstra că vom reuși să finalizăm lucrările și să îl operaționalizăm într-un timp record, așa cum ne-am asumat. Mulțumesc și Guvernului României pentru sprijinul acordat, iar prezența la Iași a prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă reconfirmă poziționarea județului nostru printre prioritățile guvernamentale”, a afirmat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Tot în cadrul vizitei efectuate la Iași, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a anunțat că se va implica personal pentru ca, de la nivelul Guvernului, să fie asigurată finanțarea și dotarea cu instrumentarul și echipamentele necesare a Spitalului de Copii "Sfânta Maria". Declarația a fost făcută după ce prim-ministrul s-a întâlnit cu medicul Sidonia Susanu, coordonatorul Compartimentului de Chirurgie Plastică, Reconstructivă și Arși din cadrul Spitalului ieșean de pediatrie.

“Cu omenie, pricepere și multă muncă a salvat destine și a oferit o nouă șansă la viață normală multor copii și tineri. M-au impresionat empatia și modestia doamnei doctor, dar și devotamentul și tenacitatea de a crește echipa medicală și, mai apoi, de a transforma compartimentul în secție de chirurgie plastică și a-i dezvolta astfel activitatea. Este un exemplu al puterii pe care o au profesioniștii cu har, deschizatori de drumuri în domeniul lor. Acest efort trebuie să primească susținere adecvată’’, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.