Delegație din Cernăuți, în vizită oficială la Iași

În perioada 26-29 septembrie, o delegație oficială din Raionului Cernăuți, Ucraina, participă, la Iaşi, la un schimb de experienţă cu reprezentanţii Consiliului Judeţean. Scopul întâlnirilor este de a prezenta partenerilor din Ucraina investițiile derulate de Consiliul Județean și de a identifica noi oportunități de colaborare între cele două regiuni.

În program sunt prevăzute discuții pe teme administrative și economice cu reprezentanții Consiliului Județean Iași, vizite la unitățile medicale din subordinea CJ, la muzee și operatori economici din județ.

Delegația din Raionul Cernăuți, care are în componență  11 persoane, este condusă de Ruslan Domnitsak, Președintele Consiliului Raional Cernăuți. Întâlnirea se desfăşoară în baza acordului de cooperare semnat între județul Iași și Regiunea Cernăuți, în luna mai a acestui an.

“Zilele acestea, suntem onorați de prezența la Iași a unei delegații din regiunea Cernăuți, cu care avem o relație specială, concretizată într-un acord de cooperare. Ne dorim foarte mult ca Iașul și Cernăuțiul să se dezvolte concomitent, iar relația dintre comunitățile noastre să se consolideze. Activitățile pe care le vom desfășura în cadrul acestei vizite se înscriu în sfera schimbului de experiență dintre administrațiile noastre locale, dar și dintre instituțiile medicale, academice și de cultură ieșene și ucrainene”, a declarat Președintele  Consiliului Județean, Costel Alexe.

„Mă bucur că nu a trecut mult timp și suntem din nou la Iași. Noi suntem convinși că această colaborare va fi mai mult decât un acord pentru că vrem să facem lucruri frumoase. Vom transforma această colaborare într-o mare realizare pentru comunitățile noastre”, a afirmat Președintele Consiliului Raional Cernăuți, Ruslan Domnitsak.