Declarația Președintelui Consiliului Județean Iași, Costel ALEXE

Declarația Președintelui Consiliului Județean Iași, Costel ALEXE

„Îmi doresc să redăm cât mai repede circuitului medical spitalul mobil de la Lețcani.

Săptămâna trecută am avut o ședință cu toate instituțiile responsabile, la care a participat și președintele Euronest, asociația care este proprietarul spitalului și cea care a făcut achiziția. Euronest ne-a asigurat că cele 31 de măsuri de conformare din raportul corpului de control al Ministerului Sănătății au fost remediate, dar realitatea este că la momentul în care vorbim, la Lețcani există o unitate în care plouă, cu temperaturi scăzute în saloane și cu aparatură defectă.

Închiderea spitalului a fost decisă de autoritățile care au competența de a lua această hotărâre, managerul unității medicale, împreună cu DSP și ISU care au evaluat din punct de vedere tehnic și al desfășurării activității medicale gradul de funcționalitate al spitalului. La baza acestei decizii au stat raportul corpului de control al Ministerului Sănătății și raportul ISU care au arătat negru pe alb că situația spitalului este într-adevăr critică.

Le-am solicitat expres celor de la Euronest să urgenteze lucrările de conformare și să trateze cu maxim interes remedierea acestor probleme de ordin medical și tehnic, astfel încât DSP, Spitalul de Boli Infecțioase și ISU să autorizeze redeschiderea spitalului mobil și internarea pacienților.

Nu este permis ca un obiectiv de peste 10 milioane de euro să fie vulnerabil la toate condițiile meteo posibile și să impună suspendarea activității când ninge, îngheață, plouă sau vine canicula!”