Declarația președintelui Consiliului Județean, Costel Alexe, privind redeschiderea spitalului de la Lețcani

Spitalul de Boli Infecțioase împreună cu DSP și ISU au decis pe 19 martie că spitalul de la Lețcani va fi redeschis doar după ce vor exista toate condițiile tehnice și documentația necesară pentru a funcționa fără niciun risc pentru pacienți și pentru actul medical.

Deși decizia autorităților medicale nu este cea pe care aș fi dorit-o, am convingerea că a fost luată exclusiv pentru binele pacienților. Oricât de mult vrem să avem acest obiectiv deschis, nu putem pune în pericol viața pacienților și să periclităm actul medical.

După toate constatările de la fața locului, unde am văzut cât de vulnerabil este spitalul la condițiile meteo și că o parte dintre măsurile de conformare stabilite de corpul de control al Ministerului Sănătății nu au fost remediate așa cum ar fi trebuit, autoritățile competente au decis că spitalul nu întrunește momentan condițiile de a primi pacienți.

Vom face toate eforturile în continuare pentru a desfășura în condiții optime procesul de vaccinare și a asigura accesul pacienților diagnosticați cu SARS-CoV-2 în spitalele din Iași și din județ.

Chiar dacă Spitalul de la Lețcani este achiziționat și se află în proprietatea Euronest, mă voi implica direct pentru ca cei responsabili să își facă serios treaba, măcar acum, în ultimul ceas, și să colaborăm pentru a reda spitalul mobil de la Lețcani comunității, dar doar atunci când va întruni toate condițiile pentru a primi pacienții în deplină siguranță.