Consiliul Județean a obținut finanțarea pentru documentația tehnico-economică a Centurii ușoare

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est a informat Consiliul Județean Iași că a semnat Contractul de finanțare referitor la proiectul “Sprijin la nivelul Regiunii Nord-Est pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile de mobilitate urbană, regenerare urbană, centre de agrement/baze turistice (tabere școlare), infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potential turistic și infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/sau drumuri de legătură”.

Prin acest proiect, în care ADRNE și Consiliul Județean Iași sunt parteneri, elaborarea documentației tehnico-economice aferentă înființării Centurii usoare de ocolire a Municipiului lasi va primi o finanțare de 7.889.767,63 de lei. Contribuția Consiliului Județean este de 2 la sută.

Centura usoară de ocolire a municipiului lasi va avea o lungime totala de 73,081 Km, astfel:

  • DJ248B- Vânători-Lețcani în lungime de 16,32 km
  • DC26B Lețcani-Voinești în lungime de 16,573 km
  • DJ 248A Voinești în lungime de 2,21 km
  • DJ 248F Voinești-Mânjești-Budești în lungime de 6,007 km
  • DJ 248C Budești- Piciorul Lupului- Ciurea în lungime de 10,486 km;
  • DJ 248D Ciurea-Bârnova-Tomești - Holboca în lungime de 19,069 km
  • DJ 249 A Limita Mun. lași - Holboca (intersecția DJ 248D) în lungime de 2,415 km

“Ne-am asumat de la început implicarea totală a administrației Consiliului Județean Iași pentru susținerea proiectelor majore de dezvoltare a județului nostru. La începutul anului, am votat acordul de parteneriat pentru Înființarea Centurii Ușoare de Ocolire a Municipiului Iași. Au urmat mai multe vizite în teren, în toate cele 8 comune incluse în proiect, și o colaborare strânsă cu administrațiile locale și cu partenerii. Înființarea Centurii Ușoare va însemna o comunitate mai conectată, dezvoltată la nivel socio-economic, dar și în ceea ce privește calitatea mediului”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.