Consiliul Județean Iași a fost premiat de Revista Română de Administrație Publică Locală

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc Gala Concursului Național de Proiecte din Administrația Publică Locală „Cele bune să se-adune!” – ediția 2013. Evenimentul, care a avut loc la Brașov, a fost organizat de Revista Română de Administrație Publică Locală (www.rrAPL.ro) și a atras reprezentanți ai administrației publice locale din întreaga țară.

Consiliul Județean Iași a câștigat premiile pentru cel mai bun proiect la Secțiunile „Sănătate”, respectiv „Servicii Sociale”. Primul proiect, pentru care Consiliul Județean a atras fonduri europene, a vizat reabilitarea ambulatoriului secției exterioare a Spitalului Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” (fostul Spital Clinic de Urgențe „Sf. Ioan”) și a avut o valoare de circa 2 milioane lei. Cel de-al doilea proiect premiat a fost cel privind reabilitarea, extinderea și echiparea Centrului social-educativ pentru persoane cu dizabilități (Galata). Valoarea totală a proiectului a fost de 2,3 milioane lei, din care 1,4 milioane lei au fost fonduri nerambursabile.

În cadrul aceluiași eveniment Județul Iași a primit un premiu și pentru proiectul „Îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență în condiții de iarnă”, desfășurat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest. Proiectul, finanțat prin fonduri europene, a avut o valoare de 21 milioane lei și a constat în achiziționarea a 24 de autofreze de zăpadă multifuncționale și 6 autospeciale cu șenile. „Aceste premii confirmă efortul continuu depus de angajații Consiliului Județean Iași. Distincțiile oferite de Revista Română de Administrație Publică Locală ne bucură și ne obligă să continuăm pe aceeași linie. Ne propunem ca proiectele aflate în implementare să fie încheiate cu succes și, pentru următorul exercițiu financiar al Uniunii Europene, 2014-2020, să depunem proiecte pe cât mai multe linii de finanțare unde Consiliul Județean este eligibil”, a declarat dl. Cristian ADOMNIȚEI, Președintele Consiliului Județean Iași.

Delegația Consiliului Județean Iași a fost condusă de dna. Lăcrămioara VERNICĂ, Secretarul Județului, și dna. Alina POPA, Directorul executiv al ADI Euronest.

Aflată la cea de-a doua ediţie, competiţia este organizată de Revista Română de Administraţie Publică Locală, publicaţie care şi-a asumat încă de la început misiunea de a contribui la recunoaşterea serviciului public prin promovarea reuşitelor din domeniul administraţiei publice, în special cea locală, şi prin încurajarea excelenţei. Competiţia iniţiată în anul 2012 reprezintă un demers de evaluare şi recunoaştere a oportunităţii, utilităţii şi eficienţei proiectelor promovate şi implementate de autorităţile administraţiei publice locale. Acestea îşi pot înscrie proiecte din treisprezece domenii şi au ocazia de a-şi prezenta reuşitele în cadrul unor sesiuni de prezentare a proiectelor.

Cele câteva sute de proiecte înscrise în ediţia 2013 a competiţiei au fost prezentate în paginile şi pe site-ul Revistei Române de Administraţie Publică Locală, devenind cunoscute la nivel naţional. Premiile au fost decernate pe domenii, pentru fiecare regiune de dezvoltare în parte, şi la nivel naţional.