Consiliul Județean Iași demarează campania de împădurire a județului

În parteneriat cu Instituția Prefectului - Județul Iași și Asociația Comunelor din România, Filiala Iași, Consiliul Județean Iași va demara o campanie de creștere a fondului forestier al județului, prin împădurirea terenurilor degradate.

Județul Iași este unul dintre cele 16 județe deficitare în păduri, adică un județ în care suprafața fondului forestier reprezintă mai puțin de 30% din suprafața totală a acestuia. Iașul are în acest moment doar 18% suprafață împădurită.

„Avem nevoie de implicarea tuturor oamenilor de bună credință pentru ca împreună să transformăm această inițiativă în cea mai amplă campanie locală de împădurire.

Am transmis către toate UAT-urile din județ o solicitare de a ne sprijini activ în identificarea terenurilor degradate, care să poată fi împădurite cu finanțare de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Am da astfel valoare unor terenuri care nu pot fi folosite nici la agricultură, nici la pășunat, am crește considerabil suprafața împădurită a Iașului și am asigura necesarul de lemn de foc pentru comunitățile care vor fi în continuare proprietari pe respectivele terenuri.

Mă aștept ca primarii comunelor din Iași să fie cât mai receptivi la această solicitare pentru că doar împreună putem să menținem un județ verde, în care ieșenii să respire aer curat, să creăm și apoi să protejăm un mediu mai sănătos pentru noi și pentru generațiile viitoare.”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.