Consiliul Județean alocă cel mai mare buget din ultimii ani pentru proiectele ONG-urilor

Pentru prima dată în ultimii ani, Consiliul Județean Iași va aloca cel mai mare buget pentru proiectele ONG-urilor, potrivit prevederilor legii nr. 350/2005.

În anul 2021, va fi disponibil 1 milion de lei, comparativ cu 300 mii lei în 2020 și 50 mii lei în anul 2019, pentru proiecte culturale și sociale, activități de tineret, proiecte educaționale, de promovare turistică, pentru ordine publică și sport, unele dintre aceste domenii fiind finanțate pentru prima dată.

„Am avut o întâlnire cu reprezentanți de la Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași, FONSS și reprezentanți ai societății civile și ONG-urilor din Iași pentru a discuta despre cum putem organiza cât mai bine procesul de finanțare și a stabili un calendar preliminar de lucru.

Ne dorim cu toții ca rata de absorbție a fondurilor să fie cât mai mare și astfel să fie generate proiecte care să aibă impact real pentru comunitatea noastră și să aducă plus valoare. Nu vreau să repetăm situația de anul trecut, când au fost accesați doar 25 mii lei din cei 300.

Am lansat ghidul de finanțare în dezbatere publică pe care îl puteți consulta pe site-ul Consiliului Județean.

Sper să primim cât mai multe sugestii, să rezulte un ghid complet, dar și flexibil și comunitatea noastră să aibă în final de câștigat de pe urma tuturor viitoarelor proiecte.

Vă mulțumesc tuturor pentru implicare!”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

 

Propunerile pentru dezvoltarea ghidului pot fi trimise pe adresa ghiseu.unic@icc.ro.