Acord de cooperare Județul Iași – Regiunea Cernăuți

A fost semnat acordul de cooperare dintre județul Iași și Regiunea Cernăuți.

„Cernăuți este privit ca unul dintre principalele centre culturale din Ucraina de Vest, la fel cum Iașul este un etalon cultural al României. Ne vom îndrepta împreună spre susținerea culturii, pe lângă toate celelalte proiecte de dezvoltare ale comunităților noastre.

Am făcut un pas în plus pentru a consolida relația noastră și a dinamiza relațiile bilaterale, prin semnarea acordului de cooperare.

Acest acord ne va crea oportunitatea schimbului de experiență și colaborării dintre instituțiile de cultură, de educație și cele ale administrațiilor publice locale.

Legătura istorică dintre regiunile noastre este dusă mai departe de comunitățile ucrainene din Iași și comunitățile române din Raionul Cernăuți (cei peste 110.000 de români care locuiesc aici).

Acest acord este o modalitate în plus de susținere a activității lor economice, sociale și culturale și de promovare a rădăcinilor noastre istorice.

Câștigăm nu doar un partener de colaborare, ci un frate de suflet pentru Iași.”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.