Ștefan Dărăbuș, Director Global de Programe al HHC România, a primit titlul de cetățean de onoare al județului Iași

Ștefan Dărăbuș, Director Global de Programe al HHC România, a primit, prin votul consilierilor județeni, titlul de cetățean de onoare al județului Iași.

Alături de echipa sa din cadrul Fundației “Hope and Homes for Children”, Ștefan Dărăbuș lucrează de ani de zile pentru reformarea sistemului de protecție socială a copilului, oferind “speranță” și “case”.

Din 2014, HHC România are un parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași. În această perioadă, Fundația a lucrat pentru scoaterea din instituțiile de tip vechi a aproximativ 700 de copii. Alți 1200 de copii au primit sprijin ca să poată rămâne în familii.

HHC România a realizat până în prezent, în județul Iași, patru case de tip familial și un centru de zi și are în lucru alte trei astfel de case. De asemenea, peste 20 de familii numeroase au fost ajutate să-și extindă locuințele ca să le poată oferi copiilor condiții decente de trai. Alte patru locuințe pentru familii vulnerabile sunt acum în lucru.

"Domnul Dărăbuș este o prezență permanentă, implicată atât în proiectele majore privind închiderea centrelor și deschiderea caselor de tip familial cât și în celelalte activități, cu mai puțină vizibilitate, dar cu impact asupra obiectivului major principal -dezinstituționalizarea copiilor din centrele vechi de plasament și restructurarea serviciilor de tip rezidențial.

Ne dorim ca această colaborare să continue pentru că mai sunt multe de făcut în domeniul social și ne bucurăm că avem alături de noi un om care și-a dedicat întreaga viață copiilor", a afirmat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

"Orice copil atâta vreme cât crește alături de o familie, fie a lui, fie în cel mai rău caz altă familie, e un copil câștigat pentru viitor, devine un contributor activ la ceea ce înseamnă bugetul unei comunități pentru că se angajează, își găsește un loc în societate. Altfel, e un contributor pasiv. Va fi un beneficiar de ajutor social, de prestații sociale. Aici e miza pe termen lung a ceea ce facem noi împreună. Vă mulțumesc pentru onoarea pe care mi-o faceți astăzi mie și echipei noastre comune", a spus Ștefan Dărăbuș.