Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Județean

Plenul a aprobat organigrama și  statul de funcții ale Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” Iaşi, precum și înființarea unei linii de gardă în specialitatea ATI pentru secția exterioară Lețcani.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Florin Roșu, a precizat că, la unitatea modular, Spitalul de Boli Infecțioase va avea atribuții doar în privința actului medical, celelalte probleme care țin de funcționarea spitalului mobil, respectiv încălzire, alimentarea cu oxigen, rețeaua de apă și canalizare, fiind în sarcina ISU.

"Noi vom asigura materialele sanitare, medicamentele. Mai mult decât atât, din dorința de a exista un act medical demn de un centru universitar așa cum este Iașul, am detașat către Secția exterioară de la Lețcani, asigurarea personalului fiind în sarcina DSP, am detașat medici specialiști în boli infecțioase și, foarte important, medici specialiști ATI, supraspecializați pe Covid 19, astfel încât pacienții care vor fi îngrijiți în cadrul spitalului să aibă parte de o îngrijire corespunzătoare. Pentru că se vehicula inițial ideea de a asigura îngrijirea pacienților de către medici de Terapie Intensivă, dar din spitale non-Covid, adică de medici care nu aveau experiență în tratarea acestei patologii. Nu mi s-a părut o idee deloc potrivită. În consecință, am luat decizia de a trimite prin detașare medici, asistente șefe și o parte dintre asistente, cu experiență de aproape doi ani de zile pe îngrijirea paceintului Covid 19.

Celelelate probleme care au fost identificate ca neconformități în urma controlului Ministerului Sănătății sunt în sarcina ISU și au documentația necesară că ar fi rezolvate.

Siguranța pacienților este foarte importantă și, așa cum am realizat până acum, ne dorim în continuare un act medical în interesul pacienților și să externăm cât mai mulți dintre aceștia sănătoși", a declarat managerul Florin Roșu, în cadrul ședinței extraordinare a CJ.