Întrevedere cu Ambasadorul Statului Israel, Excelenţa Sa Dan Ben-Eliezer

Astăzi, 1 iulie, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, dl. Cristian ADOMNIŢEI, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statului Israel, Excelenţa Sa Dan Ben-Eliezer. 

În cadrul întrevederii au fost abordate mai multe subiecte ce ţin de domeniul economic sau de domeniul cultural.
"Eforturile pe care le facem pentru a avea un zbor Iaşi-Tel Aviv de pe Aeroportul ieşean sau demersurile pe care le-am iniţiat pentru realizarea singurului memorial al Pogromului s-au numărat printre temele de discuţie. Eu cred că pentru noi, ieşenii, memoria victimelor Holocaustului este o datorie profundă. Mii de bărbaţi, femei, bătrâni sau copii au pierit pe străzile Iaşului, în curtea fostei chesturi sau în trenurile morţii, în vara lui 1941 în unul din cele mai mari pogromuri de la începutul războiului de pe frontul de Est. Visele şi speranţele acestor semeni nu se vor mai întoarce niciodată, dar amintirea lor trebuie să dăinuie pentru eternitate! Tototodată, nu trebuie să uităm nicio clipă: contribuţia comunităţii evreieşti la dezvoltarea Iaşului şi a regiunii este incomensurabilă, în termeni spirituali, patrimoniali şi materiali", a declarat Cristian ADOMNIŢEI, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.
Consiliul Judeţean Iaşi va întări, în următorii ani, eforturile pentru punerea în valoare a memoriei victimelor pogromului de la Iaşi prin realizarea acestui memorial care va fi amplasat în două camere în clădirea de pe Vasile Alecsandri, unde a fost sediul Chesturii.