Întâlnire pentru autostrada A8

Președintele Consiliului Județean Costel Alexe, împreună cu administratorul public al județului Iași, Andrei Cazacu, s-au întâlnit la sediul Primăriei Municipiului Pașcani cu reprezentanții autorităților locale de pe traseul autostrăzii A8, de pe sectorul Moțca – Tg. Frumos, și cu proiectantul general al autostrăzii. La întâlnire a participat și primarul municipiului Pașcani, Marius Pintilie.

,,Mă bucur că s-a ținut cont de sugestiile și solicitările noastre anterioare de a lua în calcul amplasamentul viitoarelor parcuri industriale în configurarea traseului. Varianta recomandabilă de traseu va trece pe la sud de parcul industrial Paș cani, asigurând o conectivitate mai bună, crescând atractivitatea și interesul investitorilor.

Începând de astăzi, vor porni lucrările de execuție a forajelor geotehnice. Consiliul Județean va fi în continuare un partener de bază al proiectantului, un mecanism integrator între proiectant și autoritățile locale pentru ca fiecare etapă în implementarea proiectului să fie accelerată.

Am discutat cu primarii despre necesitatea de a face toate procedurile legale pentru a permite, cu acordul proprietarilor, accesul pe terenurile proprietate privată pentru a demara lucrările de execuție a forajelor geotehnice și planificarea cât mai eficientă a acestora. Pentru această temă geotehnică se vor executa foraje de 35 m adâncime.

Totodată, proiectantul a luat în calcul impactul asupra mediului, toate ariile protejate au fost evaluate și s-a stabilit cum vor fi impactate de traseul autostrăzii pentru a nu exista riscuri.

Documentația va fi transmisă și la Jaspers pentru asistență în evaluare.

Suntem în punctul în care, pentru prima dată după foarte mult timp, se poate intra în linie dreaptă cu Autostrada Unirii pentru ca Iașul și Moldova să-și clădească infrastructura de transport absolut necesară dezvoltării.”