Peste 50 de proiecte de hotărâre au fost votate în plenul CJ

Consiliul Județean Iași a aprobat, astăzi, în ședință ordinară, noile organigrame pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Maternitatea ”Cuza Vodă” și Spitalul de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva”. Conducerile celor trei unități medicale aflate în administrarea CJ au solicitat suplimentarea numărului de posturi, transformarea unora existente și înființarea de noi cabinete în incinta spitalelor.

Delegație guvernamentală pe șantierul de la Aeroportul Internațional Iași

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, alături de mai mulți membri ai Guvernului României și ai Parlamentului, a vizitat lucrările de extindere a Aeroportului Internațional Iași, însoțit de președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, Sorin Afloarei, vicepreședinte al CJ, și administratorul public al județului, Andrei Cazacu. Reprezentanții constructorului au prezentat stadiul de execuție a terminalul T4, care a depășit deja 15 la sută.

Ziua Unirii Principatelor Române, la Iași

La manifestările organizate în Piața Unirii, alături de oficialitățile județene și locale, au fost prezenți premierul Nicolae Ciucă, membri ai Guvernului și reprezentanți ai Parlamentului. Festivitățile au inclus un Te Deum oficiat de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și de PS Iosif Păuleţ, Episcopul Diecezei Romano-Catolice de Iași, discursuri ale oficialităților și depuneri de coroane de flori la statuia domnitorului Al. I Cuza.

Wizz Air lansează ruta Iași – Istanbul

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pe plan global, a anunțat astăzi deschiderea unei noi rute din Iași către Istanbul.

Cursele sunt programate începând cu data de 4 aprilie 2023, cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână, în zilele de marți, joi și sâmbătă.

Decorație prezidențială pentru Filarmonica ieșeană

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare a unor personalități și instituții de cultură.

Printre instituțiile de cultură decorate se numără și Filarmonica Moldova Iași, care a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria F – „Promovarea culturii”

Trei pasaje subterane și supraterane la Podu Iloaiei și Lețcani

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, împreună cu primarul orașului Podu Iloaiei, Ioan Alexa, și primarul comunei Lețcani, Stelian Turcu, au prezentat proiectele de construire a trei pasaje în județul Iași: un Pasaj Subteran pietonal denivelat, amplasat în dreptul Primăriei Podu Iloaiei, un Pasaj Rutier peste cale ferată pe DN28, la km 69, la intrarea în localitatea Podul Iloaiei și un Pasaj Rutier în localitatea Lețcani.

Şedință de progres la Aeroportul Internațional Iași

Conducerile CJ și Aeroportului au discutat prioritățile pentru 2023 şi au efectuat o vizită pe șantierul viitorului terminal T4. Reprezentanții antreprenorului au precizat că lucrările sunt în prezent la stadiul de 10 la sută.

Pagini