Noutăţi

Secţiune specifică ultimelor noutăţi cu si despre Consiliul Judeţean Iaşi.

Compania Lufthansa vine la Iași

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian din Europa, va efectua zboruri directe de la hub-ul său din Frankfurt spre Aeroportul Iași, cu o frecvență de patru ori pe săptămână, prima cursă fiind programată în data de 21 mai 2021.

”Iată că se văd efectele demersurilor de modernizare a aeroportului și flexibilizarea politicii de tarifare. Aeroportul Internațional Iași devine deja mai atractiv pentru companiile aeriene.

Am luat foarte în serios obiectivul de dezvoltare a aeroportului, am făcut toate demersurile posibile pentru a contura un proiect fezabil care să poată obține finanțare și l-am susținut în plenul ședinței Consiliului Județean.

Repunem Iașul pe harta aeroporturilor importante și deschidem o nouă poartă de comunicare cu metropolele europene.”, a afirmat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Proiecte de interes pentru ieșeni, adoptate în plenul Consiliului Județean

”În urma votului de astăzi, intrăm în linie dreaptă cu proiecte de impact, care pot susține dezvoltarea județului în ritmul pe care îl merită: dinamic, constant, care să genereze plusvaloare.

 Vreau să ne concentrăm pe viitor, pe ce putem dezvolta, iar deciziile pe care le luăm în plen să se transforme în fapte pentru Iași, ale căror beneficii să le simtă ieșenii și locuitorii Moldovei, așa cum sunt proiectul de modernizare a Aeroportului Internațional Iași și cele două noi investiții din domeniul medical, Spitalul de Boli Respiratorii și Centrul de Tratament al Infertilității, care au fost astăzi adoptate. Pe lângă avantajele evidente, aceste obiective au un potențial mare de a genera dezvoltarea economică a județului. Trebuie să privim în perspectivă și să prioritizăm investițiile multifuncționale cum sunt aceste proiecte, cum sunt și parcurile industriale pentru care, vă reamintesc, am obținut 16 milioane de lei finanțare de la Guvernul României, pe care îi vom aloca anul acesta Parcului Industrial de la Lețcani și continuării lucrărilor la Parcul Industrial Miroslava 2”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Județul Iași primește 16 milioane de lei – primele fonduri guvernamentele pentru parcuri industriale

Președintele Costel Alexe a anunțat că la Iași vor ajunge primele fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea de către Consiliul Județean a parcului industrial de la Lețcani și pentru continuarea lucrărilor la Parcul Industrial 2 Miroslava. În urma modificărilor la legea bugetului de stat, în 2021 județul Iași va obține 16 milioane de lei finanțare de la Guvern, câte 8 milioane de lei alocate fiecăruia dintre cele două parcuri.

Concluziile raportului Corpului de Control al Ministrului Sănătății în urma verificărilor la spitalul mobil de la Lețcani

Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe, împreună cu vicepreședintele Marius Dangă și managerul spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași, dr. Florin Roșu au prezentat astăzi într-o conferință de presă concluziile raportului Corpului de Control al Ministrului Sănătății în urma verificărilor efectuate la spitalul  mobil/modular de la Lețcani.

Pagini