Regio Logo UE logo Guvern Logo Ministerul Dezvoltarii Regionale Logo CJ IASI Logo Instrumente Structurale
 
l
l
 
Acasa
Despre Proiect
Stadiul Proiectului
Galerie de fotografii
Contact
 
 

Noutati

data

Au început lucrările la Neurochirurgie

Spitalul de Neurochirurgie "N. Oblu" a intrat în reparaţii. Plenul Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi va aproba în şedinţa ordinară de joi o sumă de aproape 400.000 lei pentru lucrări de refacere a unităţii spitaliceşti.
Stiri

Obiectivele proiectului

O1 Ambulatoriu echipat, reabilitat si modernizat
O2 Cabinete medicale modernizate
O3 Mai multe consultatii in Ambulatoriu
O4 Reducere durata de spitalizare
O5 Crestere a eficientei energetice a cladirii reabilitate

Consiliul Judetean Iasi a lansat proiectul Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgenta „Prof. Dr. N.Oblu”


Miercuri, 18 decembrie, a avut loc lansarea proiectului Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgenta „Prof. Dr. N. Oblu” Iasi. Proiectul are o valoare totala de aproximativ 6,2 milioane lei, din care finantare europeana de circa 4,9 milioane lei. „Spitalul <<Prof. Dr. N. Oblu>> este primul spital de neurochirurgie din tara, fiind construit in 1972. A fost, este si va ramane unul din cele mai bune spitale din tara. Proiectul lansat astazi reprezinta un prim pas in transformarea Spitalului de Neurochirurgie intr-un adevarat Centru de Excelenta in domeniul medical, care, la randul sau, sa ajute Iasul sa devina Centru Medical Regional”, a declarat dl. Cristian ADOMNITEI, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.
Proiectul, care are o durata de 21 de luni, este implementat in cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013 – Axa prioritara 3 „Îmbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.1. „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”.
Obiectivul general al proiectului il constituie imbunatatirea infrastructurii serviciilor de sanatate din Regiunea Nord – Est pentru asigurarea populatiei cu servicii de asistenta medicala, contribuind astfel la atingerea obiectivului european al coeziunii economice si sociale.

Obiectivul specific al proiectului este reabilitarea, modernizarea si echiparea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Urgenta „Prof. Dr. N.Oblu” Iasi, in vederea imbunatatirii calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala si repartizarea teritorial – regional echilibrata a acestora, pentru asigurarea unui acces egal al cetatenilor la serviciile de sanatate.

Lucrarile vor consta in realizarea unui ambulatoriu echipat si modernizat pana la finalul proiectului, sapte cabinete medicale modernizate, cresterea cu 20% a numarului de consultatii in Ambulatoriu, prin scaderea numarului de pacienti redirectionati catre alte spitale, incepand cu al doilea an de la finalizarea implementarii proiectului.

De asemenea, este vizata reducerea cu 30% a duratei de spitalizare prin modernizarea serviciilor medicale din cadrul ambulatoriului integrat (de la 10 zile spitalizare la 7 zile) si cresterea eficientei energetice a cladirii reabilitate cu 10%.

 

data

Lansarea proiectului Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgenta „Prof. Dr. N.Oblu”

Miercuri, 18 decembrie, a avut loc lansarea proiectului Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgenta „Prof. Dr. N. Oblu” Iasi. Proiectul are o valoare totala de aproximativ 6,2 milioane lei, din care finantare europeana de circa 4,9 milioane lei.

Stiri

data

Semnarea contractului de finanțare

Astăzi a avut loc semnarea contractului de finanțare în cadrul proiectului ,,Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgență <<Prof. Dr. Nicolae Oblu>> Iași”. Contractul a fost semnat de dl. Cristian ADOMNIȚEI, Președintele Consiliului Județean Iași, și dna. Gabriela MACOVEIU, Director Comunicare, Cooperare si Dezvoltarea Afacerilor în cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Stiri

 
 


"Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si co-finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala".
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.
www.inforegio.ro
InfoRegio
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.