Regio Logo UE logo Guvern Logo Ministerul Dezvoltarii Regionale Logo CJ IASI Logo Instrumente Structurale
 
l
l
 
Acasa
Despre Proiect
Stadiul Proiectului
Galerie de fotografii
Contact
 
 

Noutati

data

Au început lucrările la Neurochirurgie

Spitalul de Neurochirurgie "N. Oblu" a intrat în reparaţii. Plenul Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi va aproba în şedinţa ordinară de joi o sumă de aproape 400.000 lei pentru lucrări de refacere a unităţii spitaliceşti.
Stiri

Obiectivele proiectului

O1 Ambulatoriu echipat, reabilitat si modernizat
O2 Cabinete medicale modernizate
O3 Mai multe consultatii in Ambulatoriu
O4 Reducere durata de spitalizare
O5 Crestere a eficientei energetice a cladirii reabilitate

Consiliul Județean va reabilita cu fonduri europene Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgență ,,Prof. Dr. Nicolae Oblu Iași”

Astăzi a avut loc semnarea contractului de finanțare în cadrul proiectului ,,Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgență <<Prof. Dr. Nicolae Oblu>> Iași”. Contractul a fost semnat de dl. Cristian ADOMNIȚEI, Președintele Consiliului Județean Iași, și dna. Gabriela MACOVEIU, Director Comunicare, Cooperare si Dezvoltarea Afacerilor în cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. ,,În perioada imediat următoare, prin intermediul fondurilor europene, Consiliul Județean va moderniza patru ambulatorii. În următorii ani am în vedere realizarea de reparații capitale la toate cele șase spitale din subordine. Până la venirea mea la Consiliul Județean, cele șase spitale primeau, aproape într-un mod egal, circa 2 milioane de lei anual pentru diferite lucrări. Nu era o sumă mică, dar banii nu erau niciodată suficienți pentru a începe lucrări importante. Astfel că nu se putea realiza nimic semnificativ. Am schimbat această <<tradiție>> și am ales ca două spitale, Spitalul de Neurochirurgie și Spitalul pentru Copii, cele mai mari spitale din regiunea noastră, să primească sumele necesare pentru reparații capitale. La sfârșitul acestui mandat vom avea două spitale reparate complet, deocamdată fondurile fiind doar de la Consiliului Județean”, a declarat dl. Cristian ADOMNIȚEI.

Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgență ,,Prof. Dr. Nicolae Oblu Iași”

Proiectul Ambulatoriului are o valoare de aproximativ 6,19 milioane lei, din care 4,85 milioane lei fonduri nerambursabile. Durata de implementare a proiectului este de 21 de luni. Grupul țintă al proiectului îl constituie pacienții Ambulatoriului, respectiv circa 25.000 de persoane pentru primul an de funcționare. Rezultatele estimate a fi obținute în urma implementării proiectului sunt următoarele:

  • 1 ambulatoriu echipat, reabilitat și modernizat;
  • 1.100 mp suprafață construită desfășurată reabilitată;
  • 7 cabinete medicale modernizate și dotate;
  • creșterea cu 20% a numărului de consultații în Ambulatoriu, prin scăderea numărului de pacienți redirecționați către alte spitale cu 20%, începând cu al doilea an de la finalizarea implementarii proiectului;
  • reducerea cu 30% a duratei de spitalizare prin modernizarea serviciilor medicale din cadrul Ambulatoriului Integrat (de la 10 zile spitalizare la 7 zile);
  • creșterea eficienței energetice a clădirii reabilitate cu 10%.

Deschiderea ofertelor privind contractul de lucrări a avut loc în data de 30 august 2013 (9 oferte), procedura aflându-se în faza de evaluare. Se preconizează semnarea contractului în prima jumătate a lunii octombrie, perioada estimată de execuție a lucrărilor fiind de 12 luni.

Proiectul ,,Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgență <<Prof. Dr. Nicolae Oblu>> Iași” încheie lista celor patru proiecte finanțate cu fonduri europene de reabilitare și modernizare a ambulatoriilor de spital, al căror beneficiar este Consiliul Județean Iași. Lista mai cuprinde ,,Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic Județean <<Sf. Spiridon>> - Punct de lucru din Str. Gen.Berthelot nr.2”, derulat în perioada februarie 2010 – octombrie 2011, ,,Ambulatoriul de Specialitate Obstetrică si Ginecologie <<Cuza Vodă Iași>>, respectiv ,,Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași” pentru ultimele două contractele de finanțare fiind semnate în luna august a acestui an.

sursa: http://www.icc.ro/ro/reabilitare-ambulatoriul-integrat-al-spitalului-clinic-de-urgen%C8%9B%C4%83-prof-dr-nicolae-oblu-ia%C8%99i-7131
data

Lansarea proiectului Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgenta „Prof. Dr. N.Oblu”

Miercuri, 18 decembrie, a avut loc lansarea proiectului Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgenta „Prof. Dr. N. Oblu” Iasi. Proiectul are o valoare totala de aproximativ 6,2 milioane lei, din care finantare europeana de circa 4,9 milioane lei.

Stiri

data

Semnarea contractului de finanțare

Astăzi a avut loc semnarea contractului de finanțare în cadrul proiectului ,,Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgență <<Prof. Dr. Nicolae Oblu>> Iași”. Contractul a fost semnat de dl. Cristian ADOMNIȚEI, Președintele Consiliului Județean Iași, și dna. Gabriela MACOVEIU, Director Comunicare, Cooperare si Dezvoltarea Afacerilor în cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Stiri

 
 


"Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si co-finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala".
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.
www.inforegio.ro
InfoRegio
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.