Ziua Pompierilor din România a fost sărbătorită la Iaşi

În fiecare an, pe 13 septembrie, este aniversată Ziua Pompierilor din România.

Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi a organizat o serie de manifestări dedicate aniversării a 166 de ani de la Bătălia din Dealu Spirii şi a „Zilei Pompierilor din România".

La acest eveniment a participat si dl. Cristian ADOMNITEI, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.
"Funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean mi-a permis să iau contact mult mai aproape cu munca diferitelor structuri de forţă...
Sunt foarte fericit că alături de colegii mei din Consiliul Judeţean am reuşit să sprijinim activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). 
Prin fonduri europene, am reuşit să achiziționăm peste 104 autospeciale și ambulanțe, distribuite în întreaga Regiune de NE. Valoarea totală a fondurilor atrase este de aproape 21 milioane euro, cea mai mare absorbţie de la nivel naţional.
Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea de NE vor fi primele din ţară care vor deveni complet autonome după ce în această iarnă vom achiziţiona 24 de autofreze de zăpadă, tot prin fonduri europene. 
Adică vor putea ajunge la orice pacient, în orice tip de intervenţie, mai ales iarna, pe timp de viscol, fără niciun fel de suport din partea altor autorităţi pentru că nivelul lor de dotare va fi complet", a transmis dl. Cristian ADOMNIŢEI cu ocazia acestui eveniment.