Zbor direct de la Iași spre Madrid

Wizz Air a inaugurat cursa care va lega Iașul de capitala Spaniei. Momentul a fost marcat prin tradiționalul arc de apă la sosirea aeronavei dinspre Madrid.

La evenimentul inaugural au participat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, și directorul general provizoriu al Aeroportului Internațional Iași, Romeo Vatra.

Cursa Iași-Madrid a devinit operațională la exact 7 ani de când Wizz Air a efectuat primul zbor de pe Aeroportul Internațional Iași.

"Lansarea cursei directe Iași-Madrid este o veste bună pentru întreaga regiune a Moldovei. Chiar dacă sectorul aviatic încă traversează o perioadă foarte dificilă, efortul coordonat al autorităților, aeroportului și companiilor aeriene va consolida procesul de revenire la indicatorii de dinaintea pandemiei, iar diversificarea curselor aeriene este foarte importantă.

Spania este una dintre țările cu cele mai mari comunități de români, iar această cursă este mai mult decât bine-venită pentru ieșeni, în special în această perioadă a sărbătorilor de iarnă când foarte mulți români din diaspora revin acasă.

Pentru Aeroportul Internațional Iași legătura directă cu Madrid va crea o poartă de acces rapid și avantajos cu ieșenii și românii care locuiesc în Spania, dar sper să însemne și un boost pentru turismul local.

Suntem încrezători că introducerea cursei Iași-Madrid va crea perspective reale de a dinamiza activitatea Aeroportului Internațional Iași și totodată își va pune amprenta asupra dezvoltării sociale, turistice și economice a județului nostru", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe.

Noua rută pe care Wizz Air o pune la dispoziție joia şi duminica este a 22-a pe care compania o operează de pe Aeroportul Internaţional Iaşi.