Wizz Air își mărește baza de la Iași și introduce rute noi

Compania Wizz Air a anunțat că va adăuga bazei din Iași o aeronavă Airbus A321neo care va sprijini operațiunile pe trei noi rute către Memmingen (Germania), Basel-Mulhouse (Elveția) și Copenhaga (Danemarca). 
 
„După doi ani dificili de pandemie, care au afectat activitatea tuturor aeroporturilor din lume, anul acesta, am ajuns să descriem cel mai bine Aeroportul Iași prin cuvântul «record». Aeroportul nostru a înregistrat, lună de lună, record peste record în ceea ce privește traficul de pasageri, ajungând ca în iulie să fie depășit pragul de 180.000 pasageri. Este meritul echipei de la aeroport, care știu cât de mult a muncit pentru a revitaliza activitatea, este un rezultat al eforturilor noastre comune de a extinde și moderniza aeroportul, dar cu siguranță un rol important îl au și partenerii noștri, companiile aeriene care au adus zboruri atractive și accesibile la Iași, deschizând noi porți către Europa, așa cum este și Wizz Air. Aeroportul Iași a reușit să dezvolte o relație de încredere cu Wizz Air, care se traduce astăzi într-o bază operațională deschisă la Iași, în curse aeriene diversificate, în legături directe cu metropolele și capitalele europene și în multe alte perspective de dezvoltare pe care compania le are la Iași. Suntem foarte hotărâți și dedicați să implementăm cu succes proiectul de extindere și modernizare a aeroportului pentru a continua să ne dezvoltăm parteneriatul cu operatorii aerieni și să consolidăm poziția aeroportului ca pilon de dezvoltare regională”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe. 
 
„Suntem bucuroși să anunțăm a 4-a aeronavă alocată bazei noastre din Iași, cele trei rute noi și creșterea frecvenței pe nouă rute existente. Împreună cu noile adăugiri ale rețelei, Wizz Air oferă acum 28 de rute din Iași. Acest anunț marchează o piatră de hotar importantă pentru rețeaua din România și ne confirmă strategia de creștere și angajamentul de a oferi oricui posibilitatea să se bucure de tarife ultra-scăzute, să călătorească în siguranță către destinația dorită și să descopere noi locuri, culturi și oameni. Așteptăm cu nerăbdare să ne întâmpinăm pasagerii la bord!”, a afirmat Evelin Jeckel, Acting Network Officer la Wizz Air. 
 
„Planurile de dezvoltare anunțate de Wizz Air arată că Aeroportul Iași este în continuare un obiectiv de interes pentru companiile aeriene, oferind stabilitate și încredere. Practic, aeronava ce va completa flota existentă marchează o nouă etapă în transportul aerian din Iași, investiție care va contribui la diversificarea rețelei de rute internaționale și extinderea operațiunilor. Ne bucură foarte mult acest nou pas în consolidarea parteneriatului cu Wizz Air, compania cu cel mai mare număr de rute deschise pe Aeroportul Iași. Discuțiile pe care le-am purtat cu operatorul privind extinderea bazei și permanentizarea unor destinații relocate temporar la Iași au dat roade, iar pe această cale doresc să mulțumesc conducerii Wizz Air pentru deschidere. Sunt sigur că vor primi cu bucurie această veste comunitățile de români din străinătate, care vor folosi noile rute pentru a se deplasa mai facil și mai des în țară. Mai multe destinații înseamnă diversitate și, deci, o mobilitate crescută ce asigură dezvoltarea aeroportului pe termen lung. Wizz Air a demonstrat că este una dintre cele mai puternice companii aeriene europene și că împreună putem construi proiecte ce aduc plus valoare întregii regiuni”, a spus Directorul General al R.A. Aeroportul Iași, Romeo Vatră. 
 
Zborurile de la Iași la Memmingen vor fi programate în zilele de luni, miercuri și vineri, începând cu 12 decembrie 2022, iar zborurile către EuroAeroportul Basel-Mulhouse-Freiburg și către Copenhaga vor decola ambele din Iași în fiecare marți și sâmbătă, începând cu 13 decembrie. 
Biletele sunt disponibile online pe wizzair.com și prin intermediul aplicației pentru mobil, începând cu 24,99 EUR / 119 RON.