Semnare a acordurilor de infrățire între comunităţi din judeţul Iaşi şi comunităţi din raionul Ungheni, Republica Moldova

Consiliul Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a organizat ieri ceremonia de semnare a acordurilor de infrățire între comunităţi din judeţul Iaşi şi comunităţi din raionul Ungheni, Republica Moldova. Au participat 16 primării din județul Iași, România și 16 primării din raionul Ungheni, Republica Moldova.

"Înfrățirea cu localități din Republica Moldova a devenit o tradiție pentru județul nostru și ne mândrim cu acest lucru. Pentru că numai împreună putem depăși situațiile dificile și putem fi mai aproape de Europa. Vă rog să vedeți în Iași un partener de nădejde pentru comunitățile din Republica Moldova. Scopul nostru este să creăm legături solide între colectivităţile înfrățite şi să accentuăm interesul lor pentru o cooperare continuă, care să implice activ cetăţenii" a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Comunităţile care au semnat acordurile de colaborare sunt: Cozmești-Măcărești, Deleni-Cornești, Dobrovăț-Boghenii Noi, Erbiceni-Hîrcești, Grozești-Buciumeni, Lespezi-Cetîreni, Mogoșești Siret-Teșcureni, Moșna-Unțești, Movileni-Costuleni, Plugari-Florițoaia Veche, Răchiteni-Măgurele, Sirețel-Rădenii Vechi, Sinești-Condrătești, Țuțora-Valea Mare, Victoria-Manoilești, Voinești-Petrești.