S-a încheiat cea de a V-a ediție a Festivalului – Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu!

Timp de 9 zile festivalul a oferit publicului ieșean experiențe muzicale şi culturale inedite la care au contribuit peste 30 de coruri şi personalităţi de renume internațional din România, Ucraina, Republica Moldova, Grecia, Italia, Spania, Republica Populară Chineză, Armenia şi Republica Arabă Siriană. Au fost prezenți la Iași, în aceste zile, peste 1000 de coriști pasionați şi importante personalități ale muzicii corale internaționale.

Președintele Consiliului Județean a participat ieri la Gala Festivalului, eveniment special în care au fost decernate premiile concursului. Maricel Popa a primit o distincție, în numele institutiei, din partea organizatorilor pentru sprijinul acordat.

“Este de remarcat faptul că acest eveniment creează an de an, un cadru competițional menit să stimuleze dorința de afirmare a formațiilor corale participante și reușeste să realizeze un puternic schimb de experiență prin mijloace artistice între membri ai diferitelor formaţii din ţară şi străinătate” a subliniat Maricel Popa.

Gala de închidere a festivalului a fost precedată de o recepție organizată de Asociația Iubire și încredere, cei care an de an fac posibilă întâlnirea celor mai bune coruri atat din țară cât și din străinătate.