Protocol important cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Iașul va avea un Centru de Excelență pentru copii și juniori. Acest lucru este posibil în urma unui protocol de colaborare cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român, protocol ce a fost parafat în cadrul Galei Laureaților Sportului Ieșean.

”Vrem să identificăm copiii talentați pentru sporturile olimpice în care Iașul are tradiție (judo, scrimă, tir sportiv, canotaj etc). Intenția noastră este de a crea cadrul necesar ca la următoarele olimpiade, județul nostru să aibă din nou campioni olimpici, așa cum s-a întâmplat în 2012, când, Alin Moldoveanu a cucerit medalia de aur la tir sportiv”, a spus președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

”Eu iubesc Iașul, o dată pentru că în cariera mea de sportiv am petrecut o bună parte aici la antrenament și competiții și a doua oară, pentru a ce dat și ce va da de azi înainte sportului. Acest parteneriat cu Consiliul Județean reprezintă o garanție și un angajament că lucrurile propuse vor fi duse la bun sfârșit. Vorbim de infrastructură, de competiții la care vor fi antrenați sportivii ieșeni și despre o colaborare între toate instituțiile, cu același scop final care să fie în beneficiul sportivilor. Vă asigur că, ori de câte ori ne veți chema, vom fi alături de dumneavoastră și vom sprijini activitatea sportivă din Iași”, a afirmat președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.