Proiecte importante pentru județul Iași au primit votul plenului CJ

 

Consilierii județeni s-au reunit în ședință ordinară având pe ordinea de zi 22 de proiecte de hotărâre. Plenul a aprobat depunerea cererii de finanțare prin PNRR pentru reabilitarea Teatrului pentru Copii și Tineret “Luceafărul’’. Finanțarea va fi solicitată prin Componenta 5 din PNRR, Valul Renovării, Axa 2 - Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operatiunea B: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice. Valoarea maximă eligibilă este de 16.805.556,30 lei fără TVA. 

‘’Starea de degradare în care se află clădirea Teatrului ‘’Luceafărul’’ este o pată pe obrazul județului și trebuie să reușim să obținem resursele pentru a reabilita acest obiectiv. Votând acum acest proiect vom fi printre primii la start, pe 1 septembrie, când se deschide sesiunea de depunere a proiectelor prin PNRR’’, a declarat președintele CJ, Costel Alexe. 
Tot în ședința de astăzi, plenul a aprobat organizarea şi derularea procedurilor de atribuire a contractelor/acordurilor-cadru pentru achiziţia produselor şi a contractelor/acordurilor-cadru de prestare a serviciilor aferente Programului pentru școli al României, pentru toate cele 98 de UAT-uri din județ. A fost aprobată, de asemenea, și lista de produse distribuite în cadrul programului, listă care conține mere, produse de panificane, lapte şi produse lactate. În județul Iași, de Programul pentru școli vor beneficia 84.038 de școlari și preșcolari din 554 de unități de învățământ. 
Plenul a votat și încheierea convenţiei de asociere dintre Consiliul Judeţean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului laşi şi Fundaţia Hope and Home for Children România, în vederea închiderii Centrului Rezidenţial "O nouă şansă", din cadrul Centrului de Servicii Sociale Târgu Frumos. Pentru beneficiarii centrului vor fi înfiinţate două case de tip familial, cu o capacitate de 12 locuri și, în plus, vor fi găsite soluții fie pentru reintegrare în familii, fie de preluare în asistență maternală. Închiderea centrului este parte a procesului de dezinstituționalizare pe care îl derulează DGASPC Iași, potrivit normelor europene. 
Consilierii județeni au aprobat și încheierea Acordului de cooperare între județul Iași și Arhiepiscopia Iașilor, pentru realizarea în parteneriat a Festivalului de Muzică Bizantină, ediția a V- a, care se va desfășura la Iași în perioada 6-12 septembrie 2022. Un alt parteneriat va fi încheiat și cu Primăria Prisăcani pentru realizarea Festivalului Național de Folclor “Mugurașii’’, ediția a IX- a, programat pentru data de 27 august 2022.