Proiecte de interes aprobate de plenul CJ

Consilierii județeni, reuniți în ședință ordinară pe 20 octombrie, au votat înființarea celei de-a doua linii de gardă la secția exterioară Lețcani a Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, precum și alocarea sumei de 261,74 mii de lei pentru plata și cazarea personalului detașat la spitalul modular.

Aleșii județeni au aprobat, de asemenea, creditele de angajament pe anul 2021 și creditele bugetare pe anul 2022 pentru obiectivele de investiții „Construirea și Dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iași” și „Construirea și Dotarea Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii Iași”, care se vor realiza ca acțiuni multianuale.

Au mai primit votul consilierilor județeni 12 proiecte de hotărâre pentru aprobarea cererilor de finanțare și a devizului general estimativ  aferent modernizării unor tronsoane de drum județean, cu o lungime totală de peste 100 de kilometri, care urmează să fie depuse de Consiliul Județean  în cadrul Programului “Anghel Saligny”.

Plenul și-a dat acordul și pentru creditele de angajament pe anul 2021 și creditele bugetare pe 2022 în sumă de 143,34 mii lei, pentru actualizarea și elaborarea documentației tehnico-economice aferente obiectivului de investiții “Reparații capitale la clădirea Teatrului pentru Copii și Tineret “Luceafărul”.

În cadrul ședinței de astăzi au mai fost aprobate proiecte de hotărâre referitoare la Aeroportul Internațional Iași, instituțiile de cultură din subordinea CJ și Direcția Generală  de Asistență Socială.

“Continuăm dezvoltarea județului nostru prin investiții în sectorul medical, cultural, în infrastructura de transport și servicii sociale. Cele 52 de proiecte adoptate astăzi vin în sprijinul ieșenilor pentru a putea moderniza drumurile județene și infrastructura medicală, pentru a asigura mobilitatea cetățenilor din județ și a conecta mai bine comunitățile, astfel încât să asigurăm creșterea calității vieții ieșenilor în mod unitar. Această administrație rămâne dedicată proiectelor mari pentru județul nostru”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Consiliul Județean are și un nou membru. Raluca Vartic a depus jurământul în calitate de consilier județean din partea PNL.