Președintele Consiliului Județean Iași a participat astăzi la conferința “Săptămâna europeană”!

Evenimentul organizat de Universitatea Al.I.Cuza din Iasi a marcat cei 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană și 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma.

“Nu pot să nu remarc faptul că “Săptamana europeană” are loc la cea mai veche universitate din ţară, în oraşul nostru, încărcat de istorie, tradiţie si cultură. Să amintim doar că ne apropiem de Centenarul Marii Uniri, când Iaşul a avut un rol determinant, fiind pentru o perioadă de 2 ani, capitala României.

Aderarea României la Uniunea Europeană a însemnat un salt evolutiv imens realizat de ţara noastră din toate punctele de vedere: economic, investiţional, cultural, educaţional. Trebuie să remarc rolul important pe care l-au jucat şi îl joacă instituţiile de învăţământ din România. Asumarea acestui rol activ a însemnat facilitarea cunoaşterii procesului de integrare europeană la nivelul societăţii româneşti în ansamblul ei, dar şi o promovare eficientă a Uniunii Europene.

În ceea ce nepriveşte, Iaşul a reprezentat şi reprezintă un pol regional de atragere a fondurilor europene. Iașul este cel mai dezvoltat județ din cea mai săracă dintre regiunile de dezvoltare din România. În ultimii 10 ani Iașul a suferit transformări evidente, este un oraș și un județ în plină dezvoltare.

Aşa cum am anunţat încă de la începutul acestui mandat ne vom preocupa pentru a obţine cât mai multe venituri din fonduri europene în exerciţiul financiar 2014-2020. Am depus până acum proiecte în valoare de  100 milioane  de euro,  pe 4  linii de finanţare. Acestea sunt pentru modernizarea infrastructurii rutiere, educaţie şi cultură, dezvoltarea antreprenoriatului şi consolidarea relaţiilor de colaborare cu Diaspora” a declarat Maricel Popa.