Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, dl. Cristian ADOMNIŢEI, s-a întâlnit cu directorul Autorităţii de Management a Programului Operaţional Regional

În data de 18 iunie, dl. Cristian ADOMNIŢEI, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a avut parte de vizita directorului Autorităţii de Management a Programului Operaţional Regional (AM POR) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice, dl. Cătălin Surdeanu, şi a directorului Organismului Intermediar POR din regiunea Nord-Est, dl. Gheorghe HARJA.
Programul Operaţional Regional este un model de success în domeniul fondurilor structurale. 

“Prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, Consiliul Judeţean a achiziţionat 98 de echipamente specifice pentru situaţii de urgenţă. Mă refer aici la maşini de pompieri pentru stins incedii, maşini de pompieri pentru descarcerări grele, autospeciale pentru intervenţii în spaţii înguste în situatii de urgenţă, ambulanţele de prim ajutor, ambulaţele de reanimare, autoscări ş.a.m.d.” , a declarant Cristian ADOMNIŢEI, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Până în prezent, Consiliul Județean Iași a finalizat 5 proiecte (infrastructură rutieră și socială) cu o valoare de 143,3 milioane lei, 4 proiecte sunt în etapa de implementare (cu o valoare de 200,8 milioane lei), iar alte 5 proiecte sunt în diferite stadii de pre-contractare/evaluare/pregătire (cu o valoare de peste 70 milioane lei) prin Programul Operaţional Regional. Totodată, am reuşit să mai aducem la Iași câteva investiții în afara celor programate inițial. În luna decembrie 2012, i-am transmis Primului-Ministru al României o soluție cu privire la achiziționarea din fonduri structurale a echipamentelor necesare intervențiilor pe timp de iarnă. În urmă cu 3 luni, ni s-a comunicat că soluția a fost aceptată și se va implementa în Regiunile care nu au cheltuit toți banii alocați situațiilor de urgență. 

Regiunea noastră, prin ADI EURONEST, atrăsese toate fondurile disponibile. Cu sprijinul substanțial al ADR Nord-Est, am reușit, la sfârșitul lunii trecute, să identificăm fondurile necesare pentru achiziționarea a 24 de autofreze de zăpadă. Ieri am fost informați că și propunerea de achiziționare de UTV-uri cu șenile a primit acceptul Inspectoratului General pentru Situaţiile de Urgenţă (IGSU) și al MDRT, astfel încât vom depune luna aceasta un proiect pentru 6 astfel de utilaje.