Microbuze noi pentru două școli speciale din subordinea CJ

Școala Gimnazială Specială Pașcani și Școala Specială Profesională “Trinitas” din Tg. Frumos au fost dotate cu microbuze moderne pentru transportul elevilor. Mijloacele de transport au costat 650.000 de lei, bani alocați de Consiliul Județean. 

La Școala Gimnazială Specială Pașcani, o treime dintre cei 125 de elevi vor face naveta cu noul microbuz care are și dotări speciale pentru copiii imobilizați în scaun cu rotile. La Școala Specială Profesională “Trinitas” din Tg. Frumos, noul microbuz va transporta zilnic 50 dintre elevii navetiști. La această unitate de învățământ sunt înscriși în total 280 de copii cu deficiențe mintale și asociate.

“Noile microbuze școlare asigură condiții moderne, adaptate nevoilor speciale pe care acești elevi le au. Având în vedere dizabilitățile acestor copii, școlile speciale sunt singura lor șansă la educație, iar datoria noastră este să le asigurăm accesul la procesul de învățământ în cele mai bune condiții. Este foarte important, în același timp, să îi ajutăm să rămână în mediul familial, aproape de cei dragi, pentru că astfel pot avea un sprijin în plus pentru integrarea lor socială“, a declarat Sorin Afloarei, vicepreședinte al Consiliului Județean Iași.