Mesajul Presedintelui Consiliului Judeţean, dl. Cristian ADOMNIŢEI, cu ocazia noului an şcolar

Stimată doamnă Inspector General,

Stimată conducere a acestei prestigioase unităţi de învăţământ,

Dragi elevi,

Stimați profesori şi părinţi,

Astăzi este prima zi a unui nou an școlar. Cei care calcă pentru prima dată pragul şcolii au parte de o emoţie cu totul şi cu totul aparte. Emoţii sunt şi pentru cei care sunt prima dată în faţa catedrei, dar misiunea învăţătorilor și a profesorilor este însă mai dificilă, pentru că ei trebuie să fie adevărate modele pentru cei pe care îi călăuzesc în viaţă.

Educaţia este cheia către succes. De aceea trebuie să punem mereu accent pe educaţie. Anul acesta, în cadrul Festivalului Internațional de Literatură şi Traducere (FILIT), împreună cu Inspectoratul Şcolar General, vom organiza un eveniment cu adevăr deosebit, menit să implice cât mai mult elevii. Cu doamna Inspector General Camelia GAVRILĂ am avut întotdeauna o colaborare foarte frumoasă şi sunt sigur că așa va fi şi în acest caz. În perioada 23-27 octombrie sper ca un număr cât mai mare de elevi, indiferent că învaţă în Municipiul Iaşi sau într-un sat din judeţ. să participe la concursul prin care va fi desemnată Cartea Anului şi, implicit, cel mai îndrăgit scriitor al elevilor din Iaşi.

Consiliul Judeţean va sprijini proiectele destinate elevilor şi tinerilor, în general. De altfel, chiar astăzi a fost aprobată lista proiectelor depuse de organizaţiile neguvernamentale, printre acestea aflându-se şi proiecte care se adresează şcolarilor.

În încheiere, vă doresc să aveţi parte de un an aducător de împliniri personale şi profesionale, sănătate, forţă şi energie în faţa greutăţilor, speranţă, încredere şi succes la examenele maturităţii! Fiţi generaţia care construieşte creativ viitorul!