Mesajul Președintelui Consiliului Județean, dl. Cristian ADOMNIȚEI, cu ocazia deschiderii noului an universitar la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) "Ion Ionescu de la Brad" Iași

Domnule Rector prof. dr. Vasile VÂNTU,

Domnule Președinte prof. dr. Gerard JITĂREANU,

Stimați academicieni,

Doamnelor și domnilor profesori,

Domnișoarelor, doamnelor și domnilor studenți,

Suntem în Universitatea care în ultimii zece ani a reușit cel mai mult să se reinventeze, lucru confirmat de indicatorii săi. Ce s-a întâmplat este un lucru fantastic. Transformarea care a avut loc, mă refer aici la relațiile publice, promovarea, toate schimbările din ultimii ani sunt pe locul I în orașul nostru. Acest lucru se observă prin numărul de studenți înscriși, un excelent indicator al încrederii.

Voi, tinerii studenți de astăzi, puteți fi viitori milionari în euro ai acestei țări. România are un potențial agricol imens. Cineva trebuie să îl exploateze, cineva trebuie să profite, să facă realmente capital. Dacă sunteți serioși și învățați, întotdeauna încercați să pricepeți mai mult decât vă predau profesorii, faceți proiecte, atunci chiar veți reuși. Nu uitați că aproape jumătate din bugetul Uniunii Europene se cheltuiește în agricultură, ceea ce înseamnă foarte mulți bani.

Mai târziu veți înțelege ce înseamnă această universitate în viața voastră, cât de mult bine ați primit, și, abia atunci, peste ani, veți simți dorința firească de a da înapoi celor care astăzi poate nu s-au născut din binele pe care îl primiți acum.

Vă urez să învățați cât mai bine, să iubiți, să trăiți tot ce trebuie să trăiască un student și să aveți împlinirile pe care vi le doriți!

Vivat, crescat, floreat!