Lucrările la DJ282 Iaşi – Botoşani se vor finaliza în această toamnă

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, dl. Cristian ADOMNIŢEI, a efectuat astăzi o vizită de lucru în judeţ. Cele mai multe opriri au fost la tronsoanele de pe şantierul DJ282 Iaşi-Botoşani. „Acest drum a fost salvat anul trecut de la compromitere. În acest an au fost lucrări susţinute pentru ca până în toamnă să fie finalizat. Cele trei companii care au câştigat licitaţia lucrează într-un ritm susţinut, fiind înaintea graficului. Procentul de realizare a lucrărilor este de 45%, iar valoarea decontată este de aproximativ  17 milioane de lei din totalul de 48 milioane de lei. În perioda următoare va urma partea mai scumpă a proiectului, care înseamnă aşternerea straturilor de asflat şi trei lucrări de artă foarte importante, reabilitarea a două poduri cu deschiderea de 21 de metri şi consolidarea podului de pe râul Jijia”, a declarat dl. Cristian ADOMNIŢEI.

Asocierea SC Eky-Sam SRL Târgu Frumos, SC Transporturi Auto SRL Botoșani și SC Enviro Construct SRL Iași a câștigat licitația de execuție a lucrărilor la DJ282 Iași – Botoșani. Valoarea contractului este de 48,3 milioane de lei. Asocierea va trebui să refacă 42,8 kilometri de drum dintre cele două judeţe, dar şi șapte poduri. Lucrările trebuie finalizate până pe 8 ianuarie 2015.

Firmele au împărțit drumul în trei sectoare de lucru, după cum urmează:

1. SC Eky-Sam SRL Târgu Frumos (liderul Asocierii)

Va efectua lucrări pe traseul Vlădeni – Hălceni – Mitoc – Şipote (DJ 282 C, km 18+700 - 25+930; DJ 282, km 14+010 - 51+448), în lungime de 13,668 km.

În prezent a fost turnat stratul de piatră spartă pe o lungime de 12,6 kilometri şi stratul de binder pe o lungime de 11 kilometri, urmând a fi turnat stratul de uzură. Se lucrează intens la stabilizarea drumului aferent digului Hălceni. Au fost reabilitate aproape toate podeţele de pe tronson.

2. SC Transporturi Auto SRL Botoșani

Va efectua lucrări pe traseul Şipote – Plugari (DJ 282 B, km 24+400- 34+837), în lungime de 10,437 km.

Au fost asfaltaţi 8 kilometri. Se lucrează la cele două poduri mari aferente tronsonului (câte unul în fiecare din cele două comune).

3. SC Enviro Construct SRL Iași

Va efectua lucrările aferente sectorului de drum Țigănași – Vlădeni (DJ 282C, km 0+000 – 18+700), în lungime de 18,700 km.

A fost turnat stratul de binder pe o lungime de 7 kilometri şi stratul de uzură pr o lungime de 4 kilometri.

Vizita pe şantierul DJ282 Iaşi – Botoşani a fost efectuată după evenimentul de recepţie a lucrărilor de alimentare cu apă pentru locuitorii satului Borosoaia din comuna Plugari. Alături de Primarul Paul MURSA şi câteva zeci de săteni, dl. Preşedinte a participat la sfinţirea şi tăierea panglicii la obiectivul din Borosoaia. Lucrările au fost finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, au o valoare de 4,75 milioane de lei şi au început în urmă cu aproape cinci ani. În urma realizării lucrărilor s-a realizat un sistem de alimentare cu apă pentru circa 800 gospodării din satul Borosoaia, urmând a fi continuate cu cele pentru realizarea unei staţii de epurare. Gestiunea sistemului va fi preluată de către ApaVital.