Județul Iași a avut doi câștigători la Gala Profesorul anului din mediul rural 2022

Evenimentul a fost organizat de Teach for Romania, în parteneriat cu Consiliul Județean Iași și Inspectoratul Școlar Județean

Ioana Diaconu, profesor la Școala de Industrie Alimentară Țibana, a fost premiată la Categoria Implicare în Comunitate, iar Aurora Enache, profesor la Liceul Teoretic Lascăr Rosetti Răducăneni, la categoria Leadership.

''Este un privilegiu şi o bucurie că aţi ales Iaşul pentru prima ediţie a "Galei Profesorul anului din mediul rural" şi că la acest eveniment a fost partener şi Consiliul Judeţean.

Accesul la educaţie este un drept pe care îl are fiecare copil, iar ca autorităţi noi trebuie să ne asigurăm că indiferent de mediul din care provine îi oferim şanse egale astfel încât să-şi atingă potenţialul. ONG-uri precum Teach for Romania sunt un sprijin real pentru creşterea calităţii educaţiei în comunităţile defavorizate. În astfel de comunităţi, profesorii, învăţătorii şi educatorii pot schimba vieţi dacă au vocaţie, entuziasm şi empatie. Iar prin programul pe care îl derulaţi reuşiţi să contribuiţi la formarea unor dascăli care să le insufle copiilor dragostea de carte, dincolo de toate neajunsurile.

Rezultatele Teach for Romania sunt remarcabile: 300 de cadre didactice formate în cei 8 ani de activitate, dintre care 15 din Iași, dintre care două nominalizate chiar în prima gală pe care o găzduim în seara aceasta.

Le felicit pe cele două doamne profesor Aurora Enache, profesor la Liceul Teoretic Lascăr Rosetti Răducăneni, și Ioana Diaconu, profesor la Școala de Industrie Alimentară Țibana pentru că fac performanță în educație și s-au dedicat întru totul să creeze o altă perspectivă pentru copiii din mediul rural.

Într-o comunitate vulnerabilă, cu o infrastructură învechită, cu o programă depășită, profesorii rămân deseori cel mai important reper pentru elevi. Profesorii, învățătorii, educatorii sunt cei care pot deschide o nouă lume pentru elevi, îi pot face curioși, iubitori de educație și le pot schimba astfel întreg parcursul vieții.

Îi felicit pe toţi cei care au fost nominalizaţi la premiile acestei Galei şi în mod special pe câştigători. Sunteţi cu toţii garanţia că lucrurile se pot schimba în bine'', a declarat președintele CJ, Costel Alexe.