A fost inaugurat Centrul de Screening și Diagnostic în Bolile Oncologice

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, și administratorul public al judeţului, Andrei Cazacu, au participat vineri, 25 martie,  la inaugurarea Centrului de Screening și Diagnostic în Bolile Oncologice.

Imobilul este realizat cu fonduri asigurate prin Compania Națională de Investiții, are șase niveluri şi este dotat cu aparatură de ultimă generație, urmând să asigure servicii de screening pentru depistarea cancerului de col uterin, de sân, de prostată, de piele și a cancerului colorectal.

Realizarea de către Institutul Regional de Oncologie a acestui obiectiv important pentru locuitorii din toată zona Moldovei a fost posibilă şi prin contribuţia Consiliului Judeţean.

"În 2015, prin hotărârea 120/27.05.2015, Consiliul Județean a aprobat proiectul privind acordarea în folosință gratuită a suprafeței de teren necesară edificării clădirii în care să funcționeze Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice, pe care astăzi îl putem da în folosință.

Anul trecut în ianuarie, am aprobat prin hotărârea 25/27.01.2021 darea în administrare către Institutul Regional de Oncologie Iaşi a unui alt imobil din proprietatea județului Iași pentru construcția unui Centru Național de Terapie cu Protoni.

Iar în următoare ședință a Consiliului Județean Iași, din 29 martie, vom vota un nou proiect de hotărâre pentru darea în administrare către Institutul Regional de Oncologie Iași a unui imobil compus din teren în suprafață de 1385 mp și clădire în suprafață de 265 mp pentru a dezvolta în continuare unitatea sanitară și a asigura servicii medicale de specialitate pacienților din Moldova.

Știu că doamna manager Mirela Grosu și echipa medicală de la IRO sunt dedicați dezvoltării de proiecte, iar Consiliul Județean Iași - Iași County Council va rămâne un partener de nădejde.

Noi avem o misiune comună de a colabora pentru sănătatea comunității, pentru ca activitatea medicilor, în toate etapele ei, de la educație medicală, la prevenție și, în ultimă fază, intervenție, să aibă succes.

Putem și trebuie să ne sprijinim reciproc în lumina acestui obiectiv, de a asigura acces la servicii medicale și la educație pentru sănătate. Felicitări,  doamna manager Grosu! Felicitări întregii echipe Institutul Regional De Oncologie Iasi!", a transmis preşedintele CJ, Costel Alexe.