Extindere a rețelei de apă potabilă în comuna Deleni

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a participat astăzi la semnarea de către ApaVital a contractului de lucrări “Extindere rețea apă potabilă sat Deleni - Zona Deleni Deal - strada Codrului și str. Dumbrăvii. Zona strada Primăverii din DJ281A - Cimitirul Vechi și satul Slobozia-strada Bahna, Slobozia”.

Contractul în valoare de 1.615.689,37 lei este finanțat din surse proprii APAVITAL S.A. și are o durată de execuție de 6 luni. Ordinul de începere a lucrărilor urmează să fie dat în luna martie.

Rețeaua de apă potabilă va fi extinsă pe o lungime de 4.783 metri, urmând să fie realizate 14 tronsoane și o conductă de aspirație, o conductă de protecție de 320 metri liniari, 33 cămine de vane, un cămin de reducere a presiunii și 8 hidranți. Se vor realiza lucrări de subtraversare prin foraj dirijat și prin săpătură deschisă, pentru subtraversarea drumului comunal și a unui podeț. De asemenea, va fi realizată o stație de pompare a apei potabile, dintr-un container metalic prefabricat, clădirea urmând să fie împrejmuită și dotată cu instalații electrice și de automatizare.

"Continuăm eforturile de a aduce apa potabilă în casele ieșenilor. Fiecare comunitate trebuie să aibă acces la această resursă vitală. Va trebui să ne mobilizăm în continuare pentru a putea extinde infrastructura de apă la nivelul întregului județ. Vom face toate demersurile pentru ca prin fonduri europene, guvernamentale sau proprii să acoperim nevoia de apă potabilă a tuturor comunităților, în cel mai scurt timp", a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.